Zevenklapper van Ulysses tegen Siol (7-1)

De ploeg van Andre Verhoeven behaalde in de eerste thuiswedstrijd van de competitie de eerste drie punten binnen. Nadat vorige week onnodig was verloren maakte de ploeg dat goed tegen de ploeg uit Katwijk aan de Maas. Vooraf de wedstrijd ging het elftal op de foto met sponsor grond-water en wegenbouw de Gebroeders Remmits. Deze foto is binnenkort te zien op de website bij Ulysses 1. Hierna natuurlijk moesten de punten gepakt worden, en dat was geen probleem deze wedstrijd.

De ploeg van Ulysses was op enkele plaatsen gewijzigd na de nederlaag bij Gassel vorige week. Niek en John kregen een basisplaats van trainer Andre Verhoeven. De gehele wedstrijd had de Megense ploeg een groot veldoverwicht tegen het zwakke Siol. Al in de eerste minuut kreeg Willem al de kans om 1-0 te scoren maar hij schoot van dichtbij over. In de 5e minuut scoorde Paul, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de 9e minuut kreeg Niek een geweldige kans maar hij treuzelde wat te lang om te schieten. In de 10e minuut kwam de doelpuntenmachine van Ulysses los. Uit een ingooi nam Dennis de bal ineens op zijn pantoffel, en met een prachtige volley scoorde hij de 1-0 boven in de kruising. Na 13 minuten ging Paul alleen op rechts door maar zijn schot werd geblokt door de keeper. In de 16e minuut was het Dennis die Willem bediende met een steekpass en hij scoorde in de verste hoek de 2-0. In 21e minuut zet Paul Willem vrij voor doel maar hij glijdt uit. In de 28e minuut Geeft Willem een kans aan Niek maar zijn schot wordt corner gewerkt. Ook Willem krijgt in de 31e minuut nog een mooie kans maar ook zijn inzet wordt corner gewerkt. Ulysses kreeg ook in deze periode verschillende corners maar hieruit kwam weinig gevaar. Nog voor rust kwam Ulysses op een veilige voorsprong. Paul geeft Willem de kans om te scoren en de echte spits van Ulysses scoorde beheerst zijn tweede goal deze wedstrijd. Ook Paul krijgt nog een kans maar schiet over. Ulysses ging de rust in met een 3-0 voorsprong maar deze score had veel hoger uit kunnen vallen aangezien de kansen die de ploeg had gekregen.

Meteen na de rust kreeg Siol de eerste scoringskans. De achterhoede dacht waarschijnlijk dat het nog rust was want de linkerspits schoot uit een goede positie voorlangs. In de 54e minuut maakte Paul met een fantastische volley vanaf 35 meter de 4-0. Hij zag dat de keeper te ver voor zijn doel stond en met een mooie boogbal verdween zijn schot in het doel. Siol kon de gehele wedstrijd geen vuist maken en was een zeer zwakke tegenstander deze wedstrijd. In de 55e minuut krijgt de goed spelende Cas de kans om zijn doelpunt mee te pikken maar geeft de bal af aan Paul die er niet meer op gerekend had. In de 57e minuut poeierde Paul op de paal bij Siol en de terug springende bal schiet Niek binnen 5-0. Een kwartier voor tijd maakt Siol met een schuiver de 5-1. Jahjah Chukri schuift de bal onhoudbaar voor Sven in het doel. Willem en Niek kregen nog dotten van kansen maar de bal ging er niet in. Tien minuten voor tijd liet de keeper de bal los en Willem was er als de kippen bij en scoorde van dichtbij de 6-1. twee minuten voor tijd stuurde John van Oorsouw Willem op de linkerkant weg. Hij liet zijn verdedigers achter zich en trok de bal zoals het hoort keurig terug op de inlopende Niek. Die haalde de trekker over en scoorde 7-1 wat de eindstand was.

Een dik verdiende overwinning die nog veel hoger had kunnen uitvallen. Maar belangrijk dat de eerste punten binnen zijn. Volgende wedstrijd moet Ulysses uit naar GVV ’57 wat toch altijd een lastige tegenstander is. Maar met zulk een zelf vertrouwen moet de ploeg toch minimaal een punt mee terug brengen naar Megen.