Doelpuntenmachine van Ulysses draait op volle toeren in uitwedstrijd tegen GVV ‘57 3-7 (met foto’s)

Na de zevenklapper vorige week tegen Siol moest Ulysses wat gehavend naar GVV ‘57. Sven was geblesseerd, Thijs was afwezig en Cas en Paul waren afgelopen week ook al licht geblesseerd geraakt op de training. Maar de vervangers die van trainer Andre Verhoeven de kans kregen grepen die aan met beiden handen aan. Een dik verdiende overwinning die pas een beetje ging wankelen na de 0-6 voorsprong toen Willem met 2x geel naar de zijkant moest. Toen ook GVV ‘57 met tien spelers verder moest kwam er weer wat rust in het elftal.

Al in de 3e minuut nam Ulysses de leiding. Dennis zag Paul voorin op scherp staan en gaf een lange dieptepas op Paul. Alleen voor de keeper tikte hij deze kans met een mooie boogbal over de keeper in het netje bij GVV ‘57. 0-1. Vijf minuten later bediende Paul de hardwerkende spits Willem die ook alleen op de keeper af ging. Ook hij tikte met een bekeken lob over de keeper de bal in het net. 0-2. In de 20e minuut kreeg GVV ‘57 de eerste kans. De linkerspits brak door en poeierde op de goal bij Max. Maar met de toppen van zijn vingers tikte hij deze inzet corner. Een heerlijk begin voor de jeugdige keeper. Hierna nam Bernd een vrije trap en legde die panklaar voor Willem die over schoot. In de 25e minuut plaatste Willem de bal hoog voor het doel en Paul kopte ongehinderd binnen. De assistent scheidsrechter stak zijn vlag omhoog maar de goed leidende scheidsrechter van de Rijt stond er zelf dichtbij en keurde dit doelpunt terecht goed. 0-3. In de 28e minuut moest Max zijn eigen lang maken op een kopbal van de spits van GVV ‘57. De 0-4 voorsprong was de mooiste van de wedstrijd. De aanval begon bij Dennis, die gaf een breedtepas op Bernd, die gaf weer breed op Paul die Willem inschakelde. Het was Niek die uit deze vloeiende aanval alleen maar de 0-4 binnen tikte. In de 43e minuut kogelde Paul een vrije trap op doel bij GVV ‘57 die de keeper niet vast kon houden. De inlopende Niek kreeg nog de kans om deze binnen te schieten maar plaatste de bal in de handen van de keeper. Ulysses ging rusten met een comfortabele 0-4 voorsprong.

Vele toeschouwers zaten nog aan de koffie tijdens de rustpauze toen Paul er al de 0-5 in had liggen. Uit een steekpass van Robert bleef Paul rustig en schoot Ulysses op 0-5. Hierna kregen de wissels bij Ulysses nog de kans om mee te genieten van deze van voorsprong. In de 55e minuut stormde Willem alleen op de keeper en hield het overzicht en gaf de bal breed voor Niek wat een intikker was 0-6. In de 56e minuut stond de muur van Ulysses niet goed en scoorde GVV ‘57 uit een vrije trap rondom de zestien de 1-6. Willem kreeg hierna nog een kansje maar zijn punter was te zacht. Door zijn inzet en zijn harde werk liep Willem hierna wat te hard in op zijn tegenstander en dat koste hem de gele kaart. In de 73e minuut kwam GVV ‘57 op 2-6. Een defensiefout werd koelbloedig afgestraft. Hierna kreeg Willem zijn 2e gele prent. Hij ging achter een bal aan en nam de bal met zijn hand mee. De scheidsrechter die volgens het boekje floot had dat gezien en gaf daarvoor een gele kaart aan Willem. 2x geel is rood. (Willem moet eens gaan praten met de’n Bill hoe hij dat vroeger deed) Ulysses moest met tien spelers verder en werden onrustig en er was paniek in het elftal. In de 78e minuut werd er slecht uitverdedigd en maakte GVV ‘57 de 3-6. Na zulke voorsprong blijf je toch gewoon rustig. Gewoon lekker uitspelen maar dat groeit bijna altijd in een wedstrijd als je een doelpunt tegen krijgt.
Gelukkig voor Ulysses moest ook GVV ‘57 met tien spelers verder na een directe rode kaart vanwege natrappen op Robert die een goede partij speelde. Toen nam Ulysses het heft weer in eigen handen. In de 81e minuut verscheen Stefan alleen voor de keeper van GVV ‘57 maar zijn inzet was te slap. Vijf minuten later was het Dennis die goed doorging aan de linkerkant en Tomas mee zag lopen. Hij hield het overzicht en legde breed op Tomas die zijn eerste doelpunt maakte voor Ulysses 1. Een dik verdiende overwinning die ook niet geflatteerd was.

Volgende week de echte derby. De twee mooiste stadjes van de gemeente Oss spelen tegen elkaar op Megense bodem. Ravenstein altijd een leuke en gezellige club komt in Megen op bezoek. Een oproep aan het Megense publiek om ons vaandel team eens flink te ondersteunen. De “derde man en de 3e helft “ kan wel eens gezellig worden op het sportpark Den Heuvel. Ravenstein is de ongeslagen koploper in de 5e klasse, en Ulysses op de 3e plaats van de ranglijst is dus gewaarschuwd voor de ploeg van trainer Peter van Orsouw.

Foto’s via Johan Kamoen

DSC_5074-050