Ulysses nipt onderuit in stadsderby tegen Ravenstein (1-2)

Ulysses moest zijn meerdere erkennen in de derby tegen Ravenstein thuis. Nadat Ulysses toch nog op tijd de aan sluiter maakte was toch de tijd tekort om de gelijkmaker te forceren. Na negentig minuten maakte de goed leidende scheidsrechter Shanier uit Oss een einde aan de wedstrijd toen de stand 1-2 in het voordeel van Ravenstein was. Het vele publiek die naar de derby kwamen kijken heeft toch een aantrekkelijke wedstrijd gezien met drie doelpunten.

Ravenstein nam vanaf het begin het initiatief. Al in de 2e minuut werd een schot van Niek van Heck van de doellijn gehaald bij Ulysses. Max Suppers schoot op de lat bij Ulysses in de 11e minuut. Enkele minuten later was het Niek die de buitenkant van de paal raakte bij Ravenstein. In de 17e minuut een mooie aanval van Ulysses die over verschillende schijven liep en Niek geeft Dennis een vrije schietkans. Helaas verdween zijn schot over de lat bij Ravenstein. Vijf minuten later schoot Willem in het zijnet en ging een volley van Niek rakelings langs het doel van Ravenstein. Het was Paul die na een half uur goed inkopte uit een corner maar de keeper stond op de goede plek. Max Suppers van Ravenstein kreeg de beste kans om de score te openen maar zijn schot ging van dichtbij naast.

In de 32e minuut nam Ravenstein toch de leiding. Een verrassend schot waar de wind onder sloeg ging met een boogbal over Max in het doel. Niek van Heck was de doelpuntenmaker 0-1. Ravenstein die een klein veldoverwicht had ging terecht met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de 51e minuut krijgt Niek uit een corner van Stefan onverwachts de bal voor zijn voeten om binnen te schieten maar had niet op deze bal gerekend. In de 54e minuut geeft John een onnodige vrije trap weg. Met de wind mee een mooie inwaaier die eerst nog weggewerkt word maar in de rebound werd binnen geschoten door Max van Houdt 0-2. In de 55e minuut werd Paul neergelegd binnen de beruchte lijnen.

Een terechte strafschop besliste de goed leidende scheidsrechter Shanier. Paul schoot deze kans koelbloedig binnen en de spanning was weer terug. 1-2. In de 58e minuut was het Lucas Brouwer die alleen voor Max kwam maar hij blokte zijn inzet op een voortreffelijke manier. In de 66e minuut was het Niek Brouwer die goed doorkwam op de linkerkant maar zijn schot was te zacht voor de keeper. In de 76e minuut kreeg Willem een kleine schietkans maar schoot in de handen van de keeper. Willem die de gehele wedstrijd een goede verdediger tegen had kreeg deze wedstrijd weinig mogelijkheden om zijn doelsaldo op te vijzelen. De laatste vijf minuten kreeg Ulysses nog enkele corners maar de bal wilde er niet in.

Een leuke stadsderby waarvan het vele publiek toch wel genoten had. Want het bleef spannend tot de laatste minuut. Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen het lastige Vianen Vooruit. Om de nederlaag goed te maken moeten dan toch de punten in Megen blijven.