Ulysses onderuit op eigen veld tegen Vianen Vooruit (1-4 met foto’s)

Na de wedstrijd was het balen bij Ulysses dat een 1-0 voorsprong weggaf. Als de ploeg meteen na de rust de vele goede scoringskansen hadden benut, dan was er toch wel minimaal een punt in Megen gebleven. Door zelf de kansen niet te benutten won Vianen Vooruit wel geflatteerd met 1-4. Ulysses ging de rust in met een 1-2 achterstand maar het eerste kwartier van de 2e helft werden 4 goede mogelijkheden niet benut. Verschillende spelers haalde niet hun niveau wat ze wel hebben en dat had toch consequenties voor het eindresultaat. En dan is de voetbalwet als je zelf niet scoort doet dat wel de tegenstander.

De ploeg Vianen die op een mooie 2e plek staat op de ranglijst moest al na drie minuten de bal uit het net halen. Willem brak op de linkervleugel goed door en schoot uit een moeilijke hoek op doel. Zijn schot werd gepareerd met de voeten door de keeper maar in de rebound was het wel raak 1-0. Na 10 minuten lag knullig de gelijkmaker in het doel van Ulysses. Uit een ongevaarlijke situatie kaatste de bal via een speler van Ulysses en Vianen en ging de bal tergend in het doel bij Ulysses 1-1. Een geluks goal die van richting werd veranderd. In de 26e minuut verscheen de spits van Vianen vrij voor Max maar die blokte zijn inzet met zijn lange benen op een voortreffelijke manier. Vianen maakte nog voor rust de 1-2. Met een mooi afstand schot in de kruising scoorde Walter Bulkens. Ruststand 1-2.

Meteen na rust schoot Paul uit een voorzet van Dennis over. In de 52e minuut legt Bernd de bal panklaar voor Niek om in te schieten. Maar Niek schiet van dichtbij ver over. In de 55e minuut legt Cas de bal uit de lucht professioneel stil op zijn voet en gaat een mooie aanval opzetten. Zelf krijgt hij vanaf 11 meter een mooie schietkans, maar met zijn buitenkantje links wordt zijn inzet geblokt. Vianen loerde meer op de counter en komt enkele malen gevaarlijk door maar scoorde nog niet. In de 60e minuut gaat een harde vrije trap van Bernd voorlangs. In de 67e minuut een scrimmage voor het doel van Vianen en Dennis puntert over van dichtbij. Wel kansen maar geen doelpunten.

Een kwartier voor tijd de mooiste kans van de wedstrijd. Niek zet precies voor en Paul hoefde de bal maar binnen te knikken. Zulke bal moet tegenover de looprichting van de keeper ingekopt worden en dan is de keeper verslagen. Maar zijn kopbal kwam in de handen van de keeper. En dan komt de voetbalwet. Zelf niet scoren en dan doet het de tegenstander. In de 78e minuut een snelle uitval over links. Hieruit schoot Wout van de Wiel op doel. Max blokte in eerste instantie nog zijn inzet maar in de rebound was hij kansloos. 1-3. Ulysses was verslagen na dit doelpunt. Hierna gaf Cas Niek nog een kop kans maar ook deze bal ging naast. In de 88e minuut schoot de snelle Joe de Bouvile de 1-4 binnen. Een geflatteerde uitslag maar na enkele nederlagen zullen de spelers voor zondag de moeilijke uitwedstrijd tegen Estria toch anders op het veld moeten komen om toch de punten mee naar Megen te brengen. Met inzet, strijd, instelling, mentaliteit en voetbal kwaliteit kan de ploeg deze twee achtereenvolgende nederlagen nog wegwerken maar dan moet er wel gewonnen worden bij Estria aankomende zondag.

dsc_6383

dsc_6434