Ulysses krijgt pak slaag van Estria en verzuimd zelf de goede scoringskansen af te maken. 6-1

De ploeg uit Escharen behaalden op Ulysses een terechte overwinning maar de uitslag was wel wat geflatteerd. Ondanks de zes knullige doelpunten op een na, kregen onze spitsen een groot aantal goede scoringskansen maar verzuimden deze kansen af te maken. Het voornaamste in voetbal is doelpunten maken. Één meer dan de tegenstander en dan is het altijd goed. Willem kreeg de beste kansen maar omdat hij vaak goed werd bediend moest hij nogal eens een lange rush maken richting doel en dat kost kracht. Een beetje meer afwisselend bespaard energie en is de spits vaak het gevaarlijkste.

Al meteen vanaf de aftrap kreeg Willem de kans om Ulysses naar een voorsprong te schieten maar hij zou vandaag een ongelukkige wedstrijd spelen. Meteen na die kans sloeg Estria al toe. Uit een voorzet kopte Sander Bieseling de 1-0 binnen. In de 8e minuut verscheen Willem weer vrij voor de doelman maar ook deze kans leverde geen doelpunt op. Na tien minuten spelen weer zo’n knullig doelpunt tegen. Johan Paters kon 2x inkoppen en de laatste keer kopte hij liggend de bal in het net van Ulysses. 2-0. Na 12 minuten kon Paul vrij aan leggen voor een vrije schietkans maar zijn schot ging naast. Niek moest vanwege een blessure vervangen worden en Rens nam zijn plaats in. Na 19e minuten krijgt Dennis na een vrije trap van Bernd een geweldige schietkans van dichtbij maar schoot in handen van de keeper. Meteen erna ging de defensie wederom in de fout en maakte Jordy Hurkens er 3-0 van.  In de 35e minuut een lange bal van achterin bij Estria naar voren waarop de rechterspits Sander Bieseling op snelheid beheerst afmaakte en de 4-0 binnen schoot. Nog voor rust kreeg Estria een vrije trap op het middenveld. Snel genomen en een tikje breed naar Milan Derksen die nog enkele meters kon doorlopen en hij haalde verwoestend uit. Zijn schot verdween boven in de kruising en was onhoudbaar voor Max.

Meteen na rust wederom kansen voor Ulysses. Uit een korte corner gooide Bernd de bal voor het doel maar de kopbal van John belande op de kruising. Tom die Dennis had vervangen in de rust kreeg meteen een kansje nadat de keeper in de fout was gegaan. In plaats van een lobje schoot hij op doel en kon de keeper zijn inzet simpel pakken. In de 60e minuut loopt Willem op links door de verdediging legt de bal panklaar van Tom maar die schiet over van dichtbij. Ulysses bleef achterin toch nog wat onrustig voetballen zodoende kreeg Estria ook nog kleine kansjes om te scoren. Met zo’n achterhoede met ervaring als Thijs, John en Dennis er voor moet Ulysses toch rustig kunnen voetballen. In de 64e minuut weer een lange rush van Willem alleen voor doel op de linkerkant maar doordat hij al zoveel kracht en energie verspeeld had punterde hij maar op doel en dat leverde niks op. Het middenveld moeten de spitsen een beetje meer afwisselend diep spelen want als Willems telkens zo’n lange rushes moet maken, kost hem dat ook hem teveel kracht. En afwisselend op rechts en links is veel meer verrassend voor de tegenstander. In de 71e minuut een prima corner van Cas die Paul steenhard binnen kopte maar zijn kopbal werd nog net van de doellijn gehaald door een verdediger. Trainer Andre Verhoeven gebruikte alle wissels en zo kwam Bas de ploeg nog wat versterken op het middenveld. In de 84e minuut speelde Paul zijn tegenstander op de achterlijn uit en met buitenkant rechts draaide hij de bal voortreffelijk in het doel bij Estria. Hij kon de eer nog redden voor Ulysses 5-1. Enkele minuten voor tijd maakte Estria weer zo’n knullig doelpunt en bracht de stand op 6-1. Een flinke afstraffing voor Ulysses die zo goed begonnen waren aan de competitie.

Een wedstrijd die verdiend door Estria werd gewonnen maar wel geflatteerd was, en als ik al de goede scoringskansen geteld heb (9 stuks) en maar een doelpunt is dat te weinig. Tegen Siol en GVV gingen er deze kansen wel in. Wat zou nou dan de oorzaak zijn ? Misschien deze week maar eens goed afwerken op doel tijdens de trainingsdagen. Zondag komt HBV op bezoek die een puntje meer heeft maar toch ook al vijftien doelpunten tegen heeft. Om alles weer goed te maken moet er zondag gewonnen worden, en kan de ploeg toch weer enkele plaatsen opschuiven.