Opnieuw nederlaag Ulysses. HBV maakt in blessure tijd de winnende goal. 1-2

De ploeg van Andre Verhoeven mocht deze wedstrijd niet verliezen na 4 nederlagen geïncasseerd te hebben. Thuis tegen HBV moest minimaal een punt gehaald moeten worden. Na negentig minuten spelen zag het er ook uit dat het een gelijkspel zou worden. Maar in de blessuretijd schoot Bart Derksen HBV uit een vrije trap naar de overwinning.

De ploeg uit Beers nam vanaf de aftrap het initiatief. Al in de 3e minuut kreeg HBV een goede schietkans maar de linker spits schoot over. Na 6 minuten stond Geert op de goede plek om de vlag omhoog te steken want de spits scoorde maar werd terug gefloten vanwege buitenspel. In de 12e minuut werd uit een corner voor HBV de bal van de doellijn gekopt bij Ulysses. Na 20 minuten mocht Cas aanleggen voor een vrije trap maar die ging ver over. In de 22e minuut botste Paul tegen de keeper van HBV op. Allebei ligt geblesseerd maar konden toch beiden doorgaan. In de 26e minuut sloeg Max met een reflex de bal over de lat na prima schot van de spits van HBV. Hierna kregen Willem en Paul allebei kleine kansen maar de bal ging er niet in. In de 39e minuut legde Paul met zijn borst de bal klaar voor Willem om in te schieten maar schoot in de handen van de keeper. HBV kreeg nog voor rust twee goede scoringskansen maar ook hun spitsen gingen slordig om met de kansen. Nog net voor rust een mooie aanval via Rens, Willem die Paul bediende. Jammer dat zijn schot op de paal belande. Ruststand 0-0.

Meteen na rust ging wederom de spits van HBV alleen op Max af. Gelukkig schoot hij naast. In de 49e minuut de beste kans voor Ulysses. Willem plaatste de bal op Paul die voor de keeper van HBV de hoek kon uitkiezen maar de keeper van HBV tikte zijn inzet corner. In de 53e minuut een scrimmage voor het doel van HBV en Willem gaf het laatste tikje en de bal lag in het netje bij HBV 1-0.

Maar in de 61e minuut lag de gelijkmaker in het doel bij Ulysses.  Een afgeslagen aanval van HBV werkte Thijs de bal tegen Bernd die naar speler van Elzen kaatste, en hij haalde meteen uit met een schuiver. Zijn schot over de grond verdween in het doel bij Ulysses en betekende de 1-1. Hierna moest Ulysses weer gaan aanvallen. Bernd zette een rush in maar schoot van verre afstand op doel terwijl er twee aanvallers vrij stonden. Tien minuten voor tijd kwam Paul op de rechterkant vrij voor de keeper van HBV maar zijn stifje ging naast de verkeerde kant van de paal. In de 89e minuut had Ulysses geluk toen een volley van HBV over ging. In de 90e minuut kreeg Ulysses een vrije trap op de zestien. Paul schoot deze vrije trap langs de muur maar zijn schot ging net naast.

Iedereen dacht met een gelijkspel de kantine in te gaan maar HBV zorgde nog voor een verrassing. Na een domme overtreding van John voor het doel van Ulysses kreeg HBV nog een vrije trap toegekend.
Bart Derksen zag een gaatje langs de muur en schoot precies in dat gaatje van de muur onderin de benedenhoek deze vrije trap binnen 1-2. Dat was al dik in blessure tijd. Toen was de strijd gespeeld en Ulysses haalde ook deze wedstrijd geen punten.

Zondag de verre reis naar Heijen die goed mee doen in de koppositie. Om al die nederlagen een keer goed te maken zal de ploeg toch een keer voor een verrassing moeten zorgen. Misschien a.s. zondag op Limburgse bodem zal de ploeg uit een ander vaatje moeten tappen. Ook onderin waar Ulysses nou staat pakken concurrenten punten.