Ulysses onderuit tegen Heijen 4-2

De verste reis moest de ploeg uit Megen dit seizoen maken naar het Limburgse Heijen. De regen en hagel was voor de wedstrijd met bakken naar beneden gekomen maar het veld was goed bespeelbaar. Andre Verhoeven moest ook deze wedstrijd weer puzzelen met zijn opstelling. Het basisteam kent veel blessures. De jeugdspelers krijgen volop de gelegenheid ervaring op te doen, maar er moet toch wel een keer gewonnen worden. Resultaat levert ook een betere sfeer op. Maar het belangrijkste in voetbal is doelpunten maken, maar ook doelpunten verhinderen. En dat moet nog verbeterd worden. Maar ook deze wedstrijd tegen Heijen miste trainer Andre Verhoeven de volgende basisspelers. Thijs van Schadewijk, Niek Brouwer, Jack van de Coolwijk, Wesley van Lieshout, John van Oorsouw, Rob van Oudheusden en Remy van de Camp. Dat is meer dan een half elftal en dat is toch teveel voor de Ulysses ploeg. Gelukkig waren Sven Rietveld en Titus van Boekel weer terug in het elftal.

Ulysses ging goed van start. Willem kreeg in de opening een kleine kans en Cas mocht van een mooie plaats een vrije trap nemen. Jammer van de ze kans want de bal ging hoog over. Niek geeft Paul een mooie schietkans maar zijn schot gaat over. In de 8e minuut komt Ulysses op achterstand. Sven had een aanval afgeslagen maar door een kluts ging de bal toch via een Ulysses speler in het net bij Ulysses 0-1. Enkele minuten erna geeft Willem Niek een prachtige scoringskans maar hij schiet over. In de 15e minuut bokst Sven een vrije trap uit zijn doel. In de 20e minuut geeft Niek Janssen een mooie steekpass op Willem die alleen op de keeper van Heijen af ging. Hij bleef rustig en zag de mee komende Paul vrij staan en gaf de bal breed en Paul kogelde de gelijkmaker binnen 1-1. In de 22e minuut scoorde Heijen met een prima afstand schot in de verste hoek de 2-1 binnen. Ulysses moest weer een achterstand gaan goed maken.

In de 32e minuut krijgt Ulysses een corner toegekend. Deze corner werd afgeslagen en hieruit kwam een snelle counter op links die goed werd voor gezet en in het doel bij Sven werd getikt. 3-1. Enkele minuten later ging Willem op links vrij richting doel van Heijen. Het was Paul die weer goed was mee gekomen en Willem hield overzicht en gaf breed op Paul en hij tikte de 3-2 in het net bij Heijen. De spanning was weer terug maar Heijen bleef gevaarlijk met snelle uitvallen. Jammer was het dat Paul in de 35e minuut flink onderuit geschoffeld werd op de zestien meterlijn. Een flinke blessure en de vrije trap leverde niks op. Sven verrichte nog voor rust enkele knappe reddingen en zo werd er gerust met een stand van 3-2. De wedstrijd kon alle kanten op de 2e helft.

In de 53e minuut was Bernd kort bij de gelijkmaker. Hij schoot op doel met een schuiver en bijna ging de bal door de handen van de keeper maar hij werkte de bal toch nog corner. Door het natte weer werd het toch moeilijk voor de keepers de bal vast te houden. Heijen krijgt wat meer kansen maar Sven stond vaak op de goede plek. In de 73e minuut schoot Paul hard voorlangs. Een schoen er tegenaan was voldoende geweest maar niemand rekende op deze bal. Enkele minuten later floot de jonge scheidsrechter Ulysses terug voor een vrije trap. Dat was jammer want als de scheidsrechter de voordeelregel had toegepast was het Willem en Niek die alleen op de keeper van Heijen konden af stormen.  In de 74e minuut schiet Robert uit een corner rakelings naast. In de 82e minuut beslist Heijen de wedstrijd. Een defensiefout werd resoluut afgestraft en dat betekende de nekslag voor Ulysses 4-2. Enkele minuten voor tijd legde Cas een vrije trap op het hoofd bij Niek die te zacht binnen kopte. Een nederlaag voor Ulysses die nou toch punten moeten gaan pakken. Om uit de onderste plekken te blijven van de standenlijst moeten er punten worden gepakt. ook de ondersten halen wel eens punten binnen.

Zondag komt De Zwaluw uit Oeffelt op visite bij Ulysses. Een ploeg die op de 5e plaats staat van de standenlijst met 8 gespeeld en 15 punten. Om toch aansluiting te krijgen met de middenmoot moet er wel gewonnen worden. Een goede voorbereiding en met een completer team moeten er de drie punten gepakt worden.