Opnieuw nederlaag Ulysses 1, uit tegen OKSV 3-1

Ulysses is er niet in geslaagd van streekgenoot OKSV  punten mee te brengen naar Megen. OKSV die via een gekregen periode titel vorig seizoen gepromoveerd is naar de 5e klasse neemt door deze overwinning maar liefst negen punten voorsprong op de standenlijst op Ulysses en heeft ook nog twee wedstrijden minder gespeeld. De ploeg uit Overlangel was strijdlustiger en speelde tot de laatste minuut met veel inzet. Ondanks dat Ulysses na twee minuten op voorsprong stond werden toch de punten in Overlangel gelaten.

Een prima start van Ulysses. Na een goed genomen indraaiende corner kon de keeper van OKSV de bal niet goed wegwerken en kwam de bal voor de voeten van Paul terecht die van dichtbij de 0-1 binnen schoot. Dat was een opkikker voor Ulysses die de ploeg echt nodig had. Enkele minuten later bereikte Willem Paul die met een volley van te grote afstand de bal uit de lucht nam maar over schoot. Hij had beter de bal mee kunnen nemen want de weg was vrij naar het het doel van OKSV. Na tien minuten nam Paul een vrije trap die werd ingetikt door Robert. Jammer want zijn intikker was te zacht en belande in de handen van de keeper. OKSV kon daar tegenover zetten 4 corners maar die leverde geen gevaar op. Na 20 minuten moest Sven een hoge bal vangen maar nam een tegenstander en Rob mee. Veel last had hij van zijn rug en moest de 2e helft toch uitvallen vanwege die blessure. Door niet goed te dekken achterin viel plotseling de gelijkmaker na een halfuur. Uit een voorzet van Rik Reys kopte Per Hidding onhoudbaar in 1-1 in de hoek van het doel van Ulysses. OKSV kwam beter in het spel. Ook hadden ze de scheidsrechter in hun voordeel die enkele rare beslissingen nam in het voordeel van OKSV. Nog voor rust was het Sven die een bal via zijn hand op de paal sloeg en deze terug kaatsende bal leverde niks meer op. Ruststand 1-1 en de wedstrijd kon alle kanten op.

Meteen na rust verscheen Paul alleen voor de keeper van OKSV maar de keeper pareerde zijn inzet. Een vrije trap van Bernd ging maar net naast. Ulysses kreeg wel kansjes maar OKSV creëerde een veldoverwicht. De ploeg ging beter voetballen en knokte voor iedere meter. Het was niet mooi maar wel effectief. In de 69e minuut ondernam Willem een solo. Hij omspeelde 3-4 verdedigers maar zijn afwerking alleen voor de keeper ontbrak. Je zag in deze fase een doelpunt aankomen voor OKSV. Enkele malen was de ploeg er dichtbij. In de 75e minuut pareerde Sven een inzet van Bart Vos en werkte de bal naast het doel richting cornerhoek. Uit een onmogelijke hoek deponeerde Bart Vos met zijn rechter binnenkant schoen de bal toch nog in de verste hoek van het doel bij Ulysses 2-1. Ulysses kreeg na dit doelpunt alleen nog een kans met een vrije trap op de zestien maar Bernd schoot deze kans ver over. Het was de uitblinker Rik Reys die in de 88e minuut in 2e instantie de 3-1 intikte en OKSV de drie punten bezorgde.

Een goed half uur van Ulysses maar na de gelijkmaker was het OKSV die de wedstrijd naar zich toe trok. Tegen zulke ploegen ben je eigenlijk verplicht punten te halen en als je dat niet doet wordt het steeds moeilijker. Ook GVV en Siol halen een keer punten en dan wordt het toch moeilijk voor Ulysses. Laten we maar hopen dat toch enkele geblesseerde spelers terug komen want er moeten wel een keer punten gepakt worden. Zondag komt De Zwaluw op bezoek in Megen en dat is ook geen gemakkelijke tegenstander.