Ulysses knokt zich na de rust terug tegen De Zwaluw.

Ulysses moest een keer voor een verrassing zorgen. Maar tegen De Zwaluw stonden de Megenaren al na 14 minuten achter met 0-2. Het was doelverdediger Sven die de ploeg nog in de race hield want na een 0-2 achterstand kan er bij een aansluitingstreffer nog van alles gebeuren. Trainer Andre Verhoeven van Ulysses wisselde in de 60e minuut twee verdedigende spelers en Aaron en Titus brachten een kentering in de wedstrijd. In de 84e minuut lag de gelijkmaker in het net bij De Zwaluw en met een beetje geluk had Willem nog voor een verrassing kunnen zorgen.

De ploeg uit Oeffelt stond op de 4e plek van de standenlijst en Ulysses op de 10e plaats. Het verschil was twaalf punten op de ranglijst in het voordeel van De Zwaluw. Bernd mocht al in de 3e minuut net buiten de zestien aanleggen voor een vrije trap. Hij drukte de bal te ver in de grond en deze vrije trap ging naast. Al in de 8e minuut liep de spits van De Zwaluw alleen op Sven af. Sven dreef de spits naar de buitenkant en de spits legde de bal breed op Milan maar die schoot voor een leeg doel tegen de paal. De verdediging van Ulysses was gewaarschuwd. Na 10 minuten kreeg De Zwaluw een corner toegekend. Deze corner kwam ver achter bij de de 2e paal terecht maar daar stond Boyd Sambeek die perfect met de binnenkant schoen de bal deponeerde in de verste kruising 0-1. Na 14 minuten ging de snelle Boyd van Sambeek door op links,  en vrij voor Sven scoorde hij onhoudbaar over de grond de 0-2. Ulysses kreeg het moeilijk. De Zwaluw speelde niet goed maar kreeg wel veel kansen die ze niet benutte. Ulysses kreeg geen enkele scoringskansen.

In de rust een donderspeech van de trainer van Ulysses als de ploeg zo door voetbalde hij er wel zeven kon wisselen. De spelers waren gewaarschuwd. Na rust hetzelfde spelbeeld. In de 60e minuut greep de trainer in. Twee verse krachten kwamen er in. Aaron en Titus brachten toch de ommekeer in de wedstrijd. Met veel strijd trokken zij toch de ploeg mee. In de 64e minuut ging Titus goed door op de linkerkant. Hij stuurde Willem weg die richting keeper ging. Hij zag Niek in een betere positie staan en legde de bal breed en Niek schoot de 1-2 binnen. Ulysses kreeg weer hoop en trok ten aanval. Dat betekende wel een legio kansen voor De Zwaluw. Maar het was de paal of Sven die alles uit zijn doel ranselde. In de 84e minuut lag de gelijkmaker in het net bij De Zwaluw. Aaron stuurde voor de dug-out Bernd weg die op snelheid richting keeper afstormde. Vanaf de zestien haalde hij verwoestend uit en bal bal ging loeihard in het doel. 2-2. De scheidsrechter liet nog zes minuten doorspelen dus de wedstrijd kon nog alle kanten op. De Zwaluw verzuimde het af te maken. Toen ging Willem nog op de solotoer. Hij omspeelde twee verdedigers en er stond er nog een in de weg. Jammer dat hij net de bal niet mee kreeg anders had hij vrij naar doel kunnen stormen maar dat geluk ontbreekt nog bij Ulysses.  Toch een puntje dat misschien toch voor een omkeer kan zorgen.

Zondag komt Maaskantse Boys op bezoek bij Ulysses. Een ploeg die het goed doet in de 5e klasse. Ook tegen deze ploeg kan Ulysses punten pakken maar daar hoort ook een goede voorbereiding op de wedstrijd voor.