Ulysses schrijft drie punten bij na overwinning op Maaskantse Boys, 3-2

De ploeg van Andre Verhoeven gooide er veel strijdlust en felheid in tegen MkB. Door met veel inzet te spelen kun je ook punten pakken in alle wedstrijden. Ulysses speelde een goede eerste helft en nam een 2-0 voorsprong. Na de aansluiting van MkB ging de ploeg van Verhoeven wat angstiger spelen. Na rust was het MkB die in een tijd van drie minuten de gelijkmaker in het net had liggen. De ploeg uit Maren Kessel speelde een stevige pot voetbal. De ploeg mocht niet klagen dat er maar drie gele prenten vielen voor MkB. De hardwerkende Willem maakte in de 70e minuut de verdiende treffer voor Ulysses die toch tot de laatste minuut spannend bleef.

MkB had negen punten meer op de ranglijst dan Ulysses. Omdat de twee onderste ploegen tegen elkaar moesten spelen en er een toch punten pakt moest ook Ulysses punten pakken. Ulysses begon goed aan de wedstrijd. Het eerste kansje was voor Paul. In de 12e minuut legde hij de bal uit de lucht op zijn borst stil maar zijn lobje werd terug gefloten vanwege gevaarlijk spel. Na een kwartier laat Willem zijn verdedigers zijn hakken zien en legt terug op Rens. Bij zijn afwerking hing hij teveel achterover en zijn schot ging ver over. In de 18e minuut kreeg Cas een mooie schietkans maar de bal lag voor zijn rechtervoet en dat is voor Cas toch altijd wat lastiger. Na een half uur spelen mocht Bernd een vrije trap nemen bij de dugout van de tegenstander. Vanaf 40 meter draaide hij de bal in het vijf meter gebied en iedereen liet de bal lopen tot de keeper toe en deze verdween in het doel bij MkB. 1-0. Twee minuten later ging Willem alleen op de keeper af van MkB. Hij legde de bal breed op Paul maar de bal was te zacht maar Paul kon nog schieten maar de keeper pareerde zijn inzet. Hierna kreeg Willem en Robert nog een kansje maar dat leverde niks op. In de 35e minuut kogelde Aaron Steenbruggen van afstand via de lat van Ulysses over. In de 44e minuut werd Willem neergelegd in het beruchte gebied. Een terechte penalty. Paul bleef rustig en voltooide het vonnis en schoot Ulysses naar 2-0.

Meteen na rust werd Ulysses al gewaarschuwd. Jochem Donkers schoot hard voorlangs. In de 64e minuut ontglipte Rick van de Burgt aan de rechterkant. Sven kon zijn eerste schot nog blokken maar in de rebound was hij kansloos 2-1. Ulysses schrok hiervan en was aangeslagen. Daarvan profiteerde MkB. Drie minuten later kapte Rick van de Burgt enkele verdediger uit en schoot met links hard de gelijkmaker binnen 2-2. In de 70e minuut was het Paul die onderuit werd gehaald in de zestien. De scheidsrechter liet doorspelen en de bal kwam nog terecht bij Willem. Hij bleef rustig legde deze bal eerst nog eens dood op zijn borst en schoot beheerst de 3-2 in het net bij MkB. Maar het was nog 20 minuten. In deze 20 minuten ging de ploeg van MkB er flink tegenaan. Sommige overtredingen waren op het randje. Aaron en Titus vielen allebei weer goed in en de drie punten bleven in Megen. Een opsteker voor de laatste twee wedstrijden voor de winterstop.

Zondag komt Gassel naar Ulysses. Een ploeg waartegen Ulysses punten kan pakken. In de eerste competitie wedstrijd uit was het een onverdiende nederlaag. Een voorsprong van Ulysses in Gassel een kwartier voor tijd werd toch weggegeven in winst voor Gassel. De laatste wedstrijd moet Ulysses uit naar Siol waar punten gepakt kunnen worden. Dus als de ploeg met zulke inzet en felheid speelt als tegen MkB moeten er voor de winterstop nog zes punten te pakken zijn. Dan met 16 punten de winterstop in en dan hopelijk met wat geblesseerde spelers terug moet Ulysses toch in het eerste rijtje kunnen voetballen.