Ulysses geeft overwinning weg tegen negen spelers van Siol 2-2

In een zeer slechte wedstrijd op een veld waar eigenlijk voetballen onmogelijk was kwam Siol tot twee maal terug vanuit een achterstand. Ulysses ging met 0-1 met rust de kleedkamer in maar verzuimde een hogere voorsprong te nemen. Siol stond voor rust al met 10 spelers vanwege direct rood vanwege natrappen op Niek. Meteen na rust kwam de 1-1. Paul werd neergelegd 18 minuten voor tijd en verzilverde de strafschop 1-2.

Na dit doelpunt kreeg de scheidsrechter van alles naar zijn hoofd geslingerd nadat hij een speler van Siol van het veld stuurde. De ploeg uit Katwijk bleef maar commentaar leveren op de scheidsrechter en die laste een afkoelingsperiode in. Na 10 minuten kwamen de ploegen weer terug in het veld en Ulysses gaf tegen negen spelers van Siol toch nog vijf minuten voor tijd de overwinning weg.

Allebei de ploegen hadden veel last van het zeer zachte veld in Katwijk aan de maas. Toch was het belangrijk dat deze wedstrijd doorging want Ulysses had nog volop mogelijkheden voor de 2e periode titel maar dan moest er wel gewonnen worden bij Siol. In de eerste twintig minuten schakelde Bernd wel zijn turbo in maar zijn acties leverde niks op. Willem kreeg een schietkans maar schoot over. Sven raakte al vroegtijdig geblesseerd maar kon toch nog de wedstrijd uit spelen. Ulysses haalde niet het niveau als tegen Gassel. Ballen kwamen niet aan en de afvallende bal was vaak voor Siol. In de 21e minuut legde Robert de bal op de borst bij Paul die de bal knap dood maakte en prima in de kruising schoot 0-1. Na 35 minuten kreeg Rens een mooie schietkans maar zijn schot ging over. Dennis liep tegen een onterechte gele kaart aan. In de 40e minuut werd Niek door een speler van Siol opzettelijk nagetrapt zonder dat de bal in de buurt was. Direct rood was de juiste beslissing. Ulysses verzuimde om een grotere voorsprong te nemen en dan houdt de tegenstander altijd hoop met 0-1. Na rust dacht iedereen dat Ulysses over Siol zou gaan lopen. Maar het spel werd iedere minuut slechter. In de 48e minuut lag de gelijkmaker in het net bij Sven. 1-1. Uit een dieptepass scoorde de spits van Siol in de verste hoek. Hierna verdween een schot van Niek op de lat en Paul kopte goed binnen maar de keeper voorkwam een doelpunt. In de 72e minuut werd Paul neergelegd binnen de zestien. Strafschop besliste de scheidsrechter. Paul schoot beheerst deze terechte penalty binnen. 1-2.

Na dit doelpunt kreeg de scheidsrechter van alles naar zijn hoofd geslingerd. Hij stuurde maar een speler van het veld, maar had er wel drie met rood eraf kunnen sturen. De scheidsrechter staakte op dat moment de wedstrijd en laste een afkoelings periode in. Na 10 minuten kwamen beiden ploegen weer terug. De laatste 18 minuten tegen negen spelers had Ulysses rustig uit moeten spelen. Ook doelpunten ontbraken. Toen vijf minuten voor tijd een dieptepass op een eenling van Siol voorin. Robert en John stonden te ver naar voren en de spits scoorde de gelijkmaker. Onnodig punten verlies van Ulysses tegen de ploeg die onderin staat en nu twee punten hebben op de ranglijst. Wat de oorzaak was van het slechte spel moeten alle spelers maar eens in de spiegel kijken. Andre wisselde drie spelers maar had wel alle spelers kunnen wisselen.

Door dit gelijke spel is Ulysses kansloos geworden voor de 2e periode titel. Bij winst had de ploeg van Andre nog volop mogelijkheden. Ulysses blijft tegen onderste ploegen het toch moeilijk houden. En van zulke tegenstanders moet je nou echt de punten pakken. Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop. Op 9 februari 2014 wordt voor Ulysses de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen GVV ‘57.