Ravenstein straft fouten in defensie van Ulysses af in stadsderby.

De eerste wedstrijd na de winterstop uit tegen Ravenstein leverde voor Ulysses geen punten op. Voor de rust bleef Ulysses nog goed in de race na het mooie doelpunt van Bernd. Maar na de rust kreeg Ulysses te weinig kansen om een punt mee te nemen naar Megen. Na de 3-1 was het wel beslist in deze tamme wedstrijd die als enigste wedstrijd door ging in de 5e klasse op deze zondag.

De ploeg van Andre Verhoeven moest deze wedstrijd naar de koploper in de 5e klasse. Dennis was geschorst voor deze wedstrijd en dat is toch een bepalende speler op het middenveld voor Ulysses. Ravenstein nam vanaf de aftrap het initiatief. In de 8e minuut een mooie combinatie op het middenveld van Ravenstein die de bal naar de linkerspits speelde. Max Suppers die in de spits helemaal vrij stond werd prima aangespeeld en kon vrij naar Sven. Hij scoorde beheerst de 1-0. In de 15e minuut nam Niek de bal ineens op zijn slof maar zijn volley ging ver naast. Na 17 minuten legde Paul een vrije trap in het doelgebied bij Willem maar zijn inzet werd van de doellijn bij Ravenstein gehaald door een verdediger. Na een half uur spelen was Ravenstein dichtbij de 2-0. Een vloeiend schot van Giel van Uden bokste Sven uit de kruising. Enkele minuten later kreeg Max Suppers een geweldige kop kans maar Sven stond op de goede plek. In de 37e minuut werd achterin de bal verkeerd rond gespeeld en het was Chiel van Uden die de geboden kans resoluut afstrafte en de 2-0 op het score bord plaatste. Een minuut later kreeg Willem nog een kansje maar kreeg de bal niet goed mee. Toch kwam Ulysses nog voor de rust met de aansluiting. Paul werd neergelegd net voor de zestien. Bernd krulde deze toegekende vrije trap mooi boven in de kruising en bracht de spanning weer terug. 2-1. Nog voor rust legt Paul de bal schietklaar voor de opgekomen John maar die drukte de bal te ver in de grond zodat deze kans niks opleverde. Nog net voor de rust moest Sven zich nog lang maken bij een lage vrije trap van Ravenstein.  Ruststand 2-1.

Na rust had Ulysses de wind in de rug en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Maar Ravenstein kwam sterker uit de kleedkamer. In de 48e minuut verscheen Chiel van Uden vrij voor Sven maar zijn lob ging ver naast. In de 55e minuut werd de wedstrijd beslist. Ravenstein kreeg een vrije trap vanaf 20 meter voor het doel van Ulysses. Volgens de spelers was er een afspraak gemaakt met de aanvoerders dat bij vrije trappen gewacht moest worden op het fluitje van de scheidsrechter. De defensie van Ulysses stond te slapen en Ravenstein nam snel deze vrije trap. Nadat de bal 3x werd geblokt schoot Rob Megens toch nog hieruit de 3-1. Stevige protesten van Ulysses spelers leverde niks op en de scheidsrechter kende het doelpunt goed. 3-1. Een kwartier voor tijd kreeg Paul een kop kans maar die ging via een verdediger net naast. In de 81e minuut legde Cas een vrije trap precies op maat bij Niek maar zijn inzet ging naast. Ravenstein kreeg nog enkele kansjes maar vaak stond Sven op de goede plaats. De gebroeders Brouwer kregen allebei nog een goede kans maar het schot van Willem werd geblokt en een goede kop kans uit een corner van Niek ging rakelings naast.

Ravenstein haalde wel een verdiende overwinning maar zal nog flink moeten knokken om kampioen te worden. Of Ulysses moet volgende week Ravenstein gaan helpen door voor een stunt te zorgen en uit bij kampioens kandidaat Vianen Vooruit een punt mee naar Megen te nemen.

Ps. Na de wedstrijd was het weer gezellig in de kantine en de Megenaren namen wel verschillende prijzen mee van de loterij maar de winstpunten bleven in Ravenstein. Ulysses E2 speelde een voorwedstrijd tegen de E2 van Ravenstein en Ulysses won de jeugdwedstrijd met enkele geweldige doelpunten met 2-4.