Kampioens kandidaat Vianen Vooruit wint van Ulysses 2-1

Vianen Vooruit behaalde een verdiende overwinning op Ulysses met wederom door fouten in de defensie. We hoorden af en toe een schreeuwende trainer langs de lijn die zijn achterhoede erop moest wijzen dat ook op zijn tijd de pantoffel eronder moet, en de ballen dan maar wild weg naar voren. De defensie wil nog eens de bal achterin rond spelen maar met een jagende tegenstander kan dat bij een foutje toch wel fataal zijn. Maar met een beetje geluk hadden de spitsen toch nog de gelijkmaker kunnen maken, maar Ulysses zit nu in de hoek waar de klappen vallen.

Ulysses kreeg de beste kansen in de opening. Bernd kwam enkele malen goed door op links en stelde Paul en Willem in staat de score te openen. Paul kreeg een goede kop kans, en zijn lobje was te laag om de keeper te verrassen. In de 9e minuut een uitbraak aan de linkerkant en Roy Damen deponeerde deze bal in de rechterkruising 1-0. In de 14e minuut legt Paul de bal prima terug op Cas die een vrije schietkans kreeg maar over schoot. In de 16e minuut stond de achterhoede weer te flateren. Walter Bulkens bleef jagen en strafte deze gekregen kans meteen af en bracht de stand op 2-0. Na 20 minuten ging Paul aan de rechterkant goed door en scoorde met een harde schuiver de 2-1. Vianen kreeg voor rust nog enkele kansjes maar Sven stond vaak op de goede plek. In de 35e minuut kreeg Willem nog een kansje op de gelijkmaker maar zijn volley pakte de keeper van Vianen in de korte hoek.

Na rust kregen Niek en Paul nog een klein kansje maar de bal ging er niet in. Toen kwam een offensief van Vianen. Vele goede kansen kregen de spitsen maar deze werden hoog over geschoten of hun schoten werden geblokt. In de 60e minuut was Vianen kort bij de 3-1 maar een schot belande op de paal. In deze periode werd Willem enkele malen bediend op de linkerkant. Maar vaak stranden zijn solo’s op de verdedigers. Als dat niet lukt is het te proberen een combinatie op te zetten maar dan moeten de middenvelders wel aansluiten. Het bleef spannend want Vianen kon niet scoren en vaak zie je dan een doelpunt dan aan de andere kant valt. Maar dat geluk had Ulysses niet mee deze wedstrijd.

Vianen is dit weekend  korter bij de koploper Ravenstein gekomen en GVV ‘57 korter bij Ulysses. Grave won knap bij HBV en het scheelt nog 4 punten die Ulysses nog voorsprong heeft op GVV ‘57 op de ranglijst. Ook heeft GVV’57 nog een wedstrijd minder gespeeld als Ulysses. Op 9 maart de belangrijkste wedstrijd voor Ulysses van het seizoen. De Megense formatie speelt dan thuis tegen GVV ‘57. En die punten tellen dubbel en om toch in de middenmoot te eindigen moet je van zulke tegenstander wel winnen. Met een goede voorbereiding moet het lukken deze ploeg te verslaan.