Ulysses behaalt drie belangrijke punten op concurrent GVV ‘57 2-1

De ploeg van Andre Verhoeven heeft wat meer lucht gekregen op de ranglijst door de overwinning op GVV’57. Zeven punten meer als de Graafse ploeg en met de middenmoot bijna aansluiting. De ploeg moet toch in staat zijn nog enkele overwinningen te boeken en dan kun je zomaar enkele plaatsen opschuiven naar boven. Tegen GVV bleef het lang spannend. Na een onverwachte achterstand maakte Ulysses het in de 2e helft toch nog af. Willem en Paul scoorde allebei via de paal hun doelpunten. Maar de laatste tien minuten, en daarbij nog vijf minuten blessuretijd bleef het spannend op het sportpark.
Nadat scheidsrechter Makaloski voor het laatste fluitsignaal floot kon er toch een mooi feestje gebouwd worden tijdens de heropening van de kantine.

Ulysses ging goed van start. In de 1e minuut zette Paul met een fantastische hakbal in een een-tweetje Willem vrij voor de keeper. Maar de grensrechter van GVV had deze wedstrijd vlaggetjes dag. Onterecht vlagde hij Willem vanwege buitenspel terug. Weg kans. In de 3e minuut kon Paul van dichtbij uithalen met een volley maar schoot naast. Na een kwartier kogelde Bernd van afstand steenhard op de kruising bij GVV. Na 22 minuten kon GVV het eerste schot pas op doel schieten bij Ulysses. In de 28e minuut legt Robert de bal panklaar voor Willem. Hij kon van dichtbij de hoek uitkiezen maar schoot in de voeten van de keeper van GVV die zijn inzet tot corner verwerkte. Deze corner kopte Paul over. Na 41 minuten de wet van het voetbal. Als je zelf niet scoort dan scoort de tegenstander. Uit een voorzet van recht haalde Johan Verhaaren met een halve omhaal uit en zijn schot verdween onhoudbaar voor Sven in het doel. 0-1.

Meteen na rust ging Ulysses op jacht naar de gelijkmaker. Uit een corner van Bernd kopte John prima in maar de bal werd langs de paal van de doellijn gehaald door een verdediger. In de 49e minuut ondernam Willem een rush aan de linkerkant. Hij omspeelde zijn tegenstanders en scoorde via binnenkant van de paal de gelijkmaker 1-1. In de 53e minuut een lob van Bernd die net te laag was. Het publiek ging op deze zonnige dag achter de ploeg staan en schreeuwde Ulysses naar de overwinning. Alleen de grensrechter van GVV bleef zijn eigen wedstrijdje vlaggen. Bijna iedere aanval vlagde hij terug van de Ulysses aanvallers. Ulysses bleef druk houden maar ook GVV kwam enkele malen er goed uit. Net voor langs, net naast geschoten of Sven keepte weer een sterke wedstrijd. Na 62 minuten moest Sven zich goed strekken om een doelpunt te voorkomen. In de 64e minuut zet Willem Cas alleen voor de doelman van GVV maar de bal lag voor zijn verkeerde voet. Weg een dot van een kans. Willem schiet nog over uit een goede positie. Een doelpunt zat er aan te komen. De scheidsrechter liet ook voortaan doorgaan als die “grens “ weer gewoon stond te vlaggen. Die grensrechter had zijn krediet wel verloren want hij werd telkens uitgejouwd als hij weer vlagde. In de 80e minuut gooide Wesley die bal hoog in de doelmond. Niek kopte breed op Paul die snoeihard uithaalde en ook via de paal de 2-1 binnen schoot. Toen kregen we nog een spannend kwartiertje. De scheidsrechter telde er vijf minuten blessure tijd bij. ook liet hij voortaan doorgaan als de grensrechter van GVV stond te vlaggen. Ook hij had er geen vertrouwen meer in. Jammer dat we het niet eerder konden afmaken. Willem probeerde het nog met een omhaal maar die ging via een tegenstander corner. Sven liet geen doelpunt meer toe, en de ploeg die het meeste recht had op de overwinning ging met drie punten de kleedkamer in.

Nadat Sjef officieel de kantine heropent had kon het feestje beginnen. Volgende week komt Estria in Megen op bezoek. Na die grote nederlaag in Escharen moet de ploeg wat recht zetten. Bij een overwinning kan de ploeg zomaar drie plaatsen op ranglijst stijgen, maar dan moet er wel gewonnen worden.