Defensieve fouten van Ulysses maken het Estia gemakkelijk om te scoren (2-3)

Ulysses was niet goed bij de les in de openingsfase. Al na 1 minuut spelen lag de bal in het netje bij Ulysses. Na een achterstand van 0-3 kwam de Megense ploeg nog terug naar 2-3 maar de tijd was tekort om een gelijkmaker te forceren. Trainer Andre Verhoeven zal deze week flink moeten gaan sleutelen aan zijn defensie. Jammer voor de ploeg dat Sven met een schouder blessure al in de 25e minuut het veld moest verlaten.

In de eerste minuut was de defensie van Ulysses waarschijnlijk nog met de warming up bezig want Estia had de bal er al in liggen. 0-1. De rechterspits speelde de bal breed naar Sander Bisseling die de bal beheerst in het doel plaatste bij Ulysses. Na vijf minuten nam Willem de bal op zijn pantoffel maar zijn schot werd geblokt tot corner die niks opleverde. In de 16e minuut voorkwam Thijs de 0-2. De linkerspits van Estria kon in een leeg doel intikken maar Thijs voorkwam dat met een perfecte sliding. Na een corner moest Sven de bal weg boksen maar liep tegen een tegenstander op. Hierdoor raakte hij geblesseerd aan zijn schouder en moest zich laten vervangen door Max. In de 25e minuut speelde Cas zijn eigen vrij en de bal lag voor zijn goed voor zijn linker voet maar schoot naast. Nog net voor rust een actie van Willem maar ook hij schiet naast.

In de rust werd ons oudste lid van Ulysses 80 jaar. Jan Remmits stoel was versierd en kreeg van het bestuur cake bij de koffie. Ook zijn kinderen en kleinkinderen waren aanwezig en je zag iedereen genieten. Ook zong iedereen mee met het liedje lang zal ie leven en Jan genoot van deze verrassing. Jan nog vele jaren in goede gezondheid toegewenst.

Na rust een prima schot van Willem maar de keeper van Estia pakt deze bal goed. In deze fase moest Max enkele malen flink ingrijpen om een hogere achterstand te voorkomen. In de 55e minuut trapte Max de bal tegen de wind niet zover uit, de verdedigers stonden te slapen en Jordy Hurkens tikte de 0-2 in. In deze fase kwam Wesley enkele malen goed door op links maar uit zijn voorzetten werd niet gescoord. Na 62 minuten spelen werd de bal binnen de zestien 3x hard ingeschoten maar er was drie keer een blok. In de 66e actie de mooiste aanval van Ulysses. Willem stuurt Wesley weg op de linkerkant. Hij schiet uit een moeilijke hoek hard op goal maar de keeper van Estria bokst zijn schot uit doel. In de 67e minuut straft Martijn Mulder een defensiefout resoluut af en de wedstrijd is beslist.
Toch kwam Ulysses nog terug waarop niemand had gerekend. Willem ondernam in de 83e minuut een solo op de linkervleugel en punterde de bal in de verste hoek. 1-3. In de 86e minuut een verre ingooi vlak bij het doel van Estria en het was Paul die met een halve omhaal steenhard uithaalde en de bal in het dak van het doel schoot. Er kwamen toch nog enkele spannende minuten. Maar de tijd was tekort om er nog een punt uit te halen. Ulysses zal de komende wedstrijden toch punten moeten pakken want GVV behaalde toch een belangrijk punt op kampioenskandidaat Heijen, en komt dichterbij. Volgende wedstrijd speelt Ulysses uit bij HBV.