Ulysses geeft een 2-0 voorsprong weg tegen HBV maar maakt toch nog gelijk in de laatste minuut (3-3)

Ulysses moest punten halen in Beers. Ook deze ploeg staat nog niet veilig voor klasse behoud en in deze periodes zijn het allemaal finales. Ook de concurrenten halen punten en dat moest Ulysses ook. In Beers werden we vanaf het begin geconfronteerd met schreeuwende supporters van HBV dat in Megen een vereniging is met de naam De Koaje Kei. Een filmpje op de sociale media heeft wel wat losgemaakt !!! De eerste tien minuten kreeg de thuisclub de kansen om de score te openen maar Max stond in deze periode geen doelpunt toe. Omdat HBV volop de aanval zocht kreeg Ulysses na 10 minuten verschillende mogelijkheden. Willem en Paul brachten Ulysses op een voorsprong van 2-0 maar door een domme terug speelbal van Bernd lag er onverwachts de aansluiting in het doel bij Ulysses. Na de rust een aanvallend HBV dat zich werkte naar een 3-2 voorsprong. In de 88e minuut mocht Paul van de stip uithalen en scoorde op zijn manier beheerst de 3-3 wat ook de eindstand was.

Het initiatief nam HBV. In de 3e minuut kreeg Max al een gevaarlijk schot op doel die hij corner bokste. In de 6e minuut een vrije kans op het doel van Max maar de spits schoot voorlangs. Ook in de 10e minuut bokste Max een schot van dichtbij uit zijn doel. HBV trok naar voren en liet achterin steken vallen. Toen Paul in de 10e minuut de bal onderschepte op het middenveld stuurde hij Willem aan de linkerkant weg. Hij kwam in een moeilijke hoek en de keeper onderschepte zijn kans. Na een kwartier bleef de bal hangen binnen de zestien van HBV en daar stond Paul die met een harde volley Ulysses op 0-1 schoot. Hierna kreeg Aaron en Bernd nog de kans de voorsprong te vergroten maar maakte de kansen niet af. In de 21e minuut legt Willem de bal goed terug op Paul maar zijn schot werd geblokt voor de doellijn. Ook Aarons schot werd tot corner gewerkt. Uit deze corner kopte Robert rakelings naast. Na 35 minuten stuurt Paul Willem weer weg op de linkerkant en hij verscheen vrij voor de keeper van HBV. Hij bleef rustig en omspeelde de keeper en kon intikken in een leeg doel 0-2. Een mooie voorsprong om de rust in te gaan. Hierna nam Paul de keeper nog 2x onder vuur maar met veel geluk werkte de keeper van HBV zijn poeiers uit zijn doel. Maar in de 39e minuut kreeg Ulysses en domper op de wedstrijd. Bernd speelde een onnodige bal terug op Max die verkeerd en te zacht was. Het was Van Sonsbeek die dit kadootje simpel kon intikken 1-2. Dat was weggeven die mooie voorsprong.

In de 2e helft ging Willem al meteen goed door op links maar zijn schot stopt de keeper. Toen begon een offensief van HBV. Maar de spelers maakte ook verschillende overtredingen op Ulysses spelers en bleven maar praten tegen de scheidsrechter. Dat koste HBV vele gele prenten. Een compliment voor de ploeg van Andre die daarop niet ingingen en mede daardoor ook de scheidsrechter mee kregen. De gelijkmaker zag je aan zien komen. In de 56e minuut was het topscoorder Bardoel die uit een steekpass met een halve sliding de 2-2 binnen schoot. Ook deze topscoorder bleef praten tegen de scheidsrechter en in de 68e minuut kreeg hij zijn 2e gele kaart en kon vertrekken met rood. Ulysses kreeg toen wat meer ruimte maar kreeg die kansen niet meer die ze voor de rust kregen. In de 85e minuut maakte HBV de 3-2. Uit een voorzet van links kopte Hurkens onhoudbaar de 3-2 in de kruising. Met nog enkele minuten speeltijd ging Bernd aan de rechterkant goed door en liep de zestien binnen. Daarin werd hij neergelegd door een verdediger. Een terechte strafschop en daarop protesteerden weer vele spelers van HBV. Ook toen kwamen verschillende gele prenten te voorschijn voor spelers van HBV. Maar toen moest de strafschop er nog wel in. Het was Paul die rustig bleef en koelbloedig de 3-3 scoorde. Hierna kreeg Ulysses nog een corner die Bernd er goed indraaide maar terug werd gebokst naar Bernd. Ook deze bal had hij voor moeten geven maar schoot uit een moeilijke hoek in het zijnet. Nog voor het eindsignaal moest Max zijn eigen nog een keer strekken om een afstand schot onschadelijk te maken. Een terechte uitslag. Voor rust Ulysses beter en na de rust HBV.

Volgende week is Ulysses vrij en moeten de concurrenten aan de bak. Siol speelt dan thuis tegen Gassel die ook nog niet vrij staat. En concurrent GVV speelt thuis tegen Estria. De laatste 4 wedstrijden van Ulysses zijn thuis tegen Estria en OKSV, uit naar De Zwaluw en de laatste wedstrijd uit tegen Maask. Boys.