Keeperstrainer John Gielis van Ulysses speelt hoofdrol in belangrijke overwinning op Heijen, 2-0

Ulysses moest deze wedstrijd punten pakken want ook concurrentie haalt punten binnen. De ploeg uit het Limburgse Heijen hadden hun spelerspassen vergeten waardoor de wedstrijd twintig minuten later begon. Ulysses miste dit weekend de twee vaste keepers en  trainer Andre Verhoeven haalde zijn keeperstrainer van 36 jaar terug in de ploeg. Het was John die vanaf het begin zijn gehele achterhoede coachte en was deze wedstrijd niet te verslaan. Hij bokste vele hoge ballen met zijn vuisten weg voor de zekerheid, en in de 46e minuut voorkwam hij met een reflex een 100% doelpunt.

De uitwedstrijd werd met 4-2 geflatteerd verloren. GVV haalt punten en heeft een makkelijk programma en daarom moest Ulysses ook punten pakken. Maar Heijen doet nog steeds mee voor het kampioenschap in de 5e klasse. Daarom moest Ulysses er volop tegen aan en als collectief knokken voor iedere meter. In de 1e minuut moest John er al tegen aan. Uit een steekpass kreeg de spits een kans maar John bokste deze inzet met zijn vuisten weg en nam zijn tegenstander een beetje mee, maar die raakte gelukkig niet geblesseerd. Na 3 minuten spelen kreeg Paul een goede schietkans maar hij kogelde op de doelman. In de 11e minuut goochelde Paul wat met de bal schuin voor het doel en poeierde deze bal steenhard in de korte hoek in het dak van het doel 1-0. Dat was een opkikkertje. In de 25e minuut kreeg Ulysses op de rand van de zestien een vrije trap toegekend. Paul zag Renz vrij staan voor het doel en nam snel deze vrije trap. In plaats met links te stoppen probeerde het Renz met zijn rechtervoet maar liet toen de bal over zijn voet rollen. In de 28e minuut een verre uittrap van John en Willem kwam net een metertje tekort om te scoren. Net voor rust mocht Bernd uithalen met een vrije trap rond de zestien. Hij koos voor de korte hoek maar de keeper bokste met een snoekduik zijn inzet uit zijn doel. Ruststand 1-0.

In de 47e minuut de beste kans van de wedstrijd voor Heijen. De rechterspits legt de bal breed en panklaar voor de spits om in te schieten. Maar het was Joh die met een reflex de bal uit zijn doel ranselde en in tweede instantie dook hij als een kat op de bal. Hierdoor voorkwam hij zuiver een 100% kans voor een doelpunt van Heijen. Heijen begon de kansen te ruiken. Maar doelman John bleef zijn achterhoede coachen en de defensie stond met Dennis, Robert, Niek en John van Oorsouw geweldig te verdedigen. Heijen nam meer risico en onze spitsen moesten hierdoor  kansen krijgen. In de 71e minuut was het Paul die met een schitterende pass Willem vrij voor de keeper plaatste. Willem als echte spits bleef rustig voor de doelman en stifte deze bal beheerst in het netje. Dat was een opluchting en Heijen leek verslagen te zijn. Het laatste kwartier moest Ulysses enkele vrije trappen voor doel weggeven en kreeg Heijen verschillende corners toegekend. Maar The man off the match John Gielis bokste en pareerde elke inzet. Hij was gewoon deze wedstrijd niet te verslaan.

Maar toen maakte Bernd de ploeg het nog moeilijk. Hij kreeg van de goed fluitende scheidsrechter van Dreumel een vrije trap mee. Bij het weglopen maakte hij een handtastelijke beweging naar zijn tegenstander. De scheidsrechter stond er bovenop en stuurde Bernd terecht met rood van het veld. Andre wisselde nog en Titus en Cas kwamen vers in de ploeg. Door het collectief, want iedereen werkte keihard voor de punten bleef Ulysses met aan het hoofd keeper John Gielis overeind.

Een terechte overwinning waar Ulysses meer recht op had dan Heijen moeten nog enkele punten gehaald worden. GVV behaalde dit weekend ook drie punten en die hebben nog drie wedstrijden zwakke tegenstanders.
Volgende week speelt Ulysses uit tegen De Zwaluw in Oeffelt.  Ook een lastige tegenstander maar met zo’n inzet als vandaag moet het lukken een puntje mee naar Megen te brengen.