Wederom belangrijke punten voor Ulysses uit tegen De Zwaluw 1-2

Aan het einde van het seizoen zijn het allemaal finales. Ploegen onderin halen punten tegen hoog geklasseerde ploegen. Ook dit weekend behaalde GVV ‘57 weer drie punten en blijft de kloof zes punten met nog twee wedstrijden te gaan. Ook in deze wedstrijd had Ulysses weer een gastkeeper. Het was 1e elftal speler Thijs van Schadewijk die zijn doel knap verdedigde. Afgelopen weken heeft trainer Andre Verhoeven gewerkt aan zijn achterhoede want ook die speelde weer een solide wedstrijd. Na rust speelde Ulysses sterk en Willem en Robert schoten Ulysses naar de overwinning.

Ulysses moest de verre reis naar Oeffelt maken. Altijd een lastige tegenstander maar de Megenaren wisten dat ze punten moesten pakken met GVV ‘57 in aantocht. Het moest zes punten voor blijven op de concurrenten en dat bleef na de wedstrijd. In de 5e minuut gooide Wesley al een vrije trap bij de 2e paal. John en Paul stonden elkaar in de weg maar Paul kon toch nog binnen koppen. Via een been ging deze bal corner. Rens nam deze corner wat te nonchalant want die ging achter. Het eerste kwartier kreeg Ulysses verschillende corners en vrije trappen maar die leverde niks op. (kun je ook op trainen) In de 20e minuut de eerste kans voor De Zwaluw. De linkerspits zette goed voor op de spits maar Thijs maakt deze aanval onschadelijk. In de 26e minuut een goede actie van Willem maar hij kreeg te weinig steun vanuit het middenveld.

In de 35e minuut een voorzet van Paul op Niek. Niek nam deze bal uit de lucht maar hij drukte de bal te ver naar de grond en stuiterde maar net over de lat. In de 36e minuut werd Willem neergelegd voor doel. Een vrije trap en een gele kaart voor de speler van De Zwaluw. Paul mikte deze vrije trap in de hoek maar de keeper van De Zwaluw bokste zijn inzet corner. Hierna kregen Niek en Paul mogelijkheden maar de bal wilde er nog niet in. In de 42e minuut sloeg Thijs de bal corner uit een gevaarlijke kans voor De Zwaluw. Een minuut later scoort De Zwaluw 1-0. Maar de goed oplettende assistent scheidsrechter Geert van Schijndel stond met zijn vlag omhoog. De spits schoot vanaf de zestien de bal hard op doel. Toen stond de linkerspits buitenspel. Thijs kon de bal niet vasthouden en toen schoot de linkerspits de bal in het net. Toen maakte hij gebruik van zijn buitenspel en de goed leidende scheidsrechter keurde dit doelpunt terecht af. Ruststand 0-0.

Na rust kwam Ulysses sterk uit de kleedkamer. In de 49e minuut krijgt Niek een vrije trap op het middenveld. Paul neemt snel deze vrije trap op Wesley die Willem aan de linkerkant weg stuurde. Hij omspeelde zijn tegenstanders en mikte deze bal bij de verste paal in het netje 0-1. In de 56e minuut kopte de spits van De Zwaluw rakelings over de kruising bij Thijs. Ulysses kreeg hierna mogelijkheden om de score te verhogen maar de bal wilde er nog niet in. In de 61e minuut sloeg Thijs met een hand een gevaarlijk schot van De Zwaluw met een hand over. Twintig minuten voor tijd zet Paul Niek alleen voor de doelman. Niek had niet gezien dat op dat moment de keeper ver buiten zijn zestien was gelopen. In plaats op goal te schieten plaatste hij de bal op Willem die in een moeilijke hoek stond. Ook hierna kwam Niek maar een neuslengte tekort om de bal met een sliding in het doel te werken. In de 75e minuut viel de beslissing. Wesley draaide een corner naar de 2e paal. Daar stond verdediger Robert die deze ineens op zijn pantoffel nam en boven in de kruising poeierde. En dat betekende de verdiende 0-2 voorsprong. Hierna kwam Paul alleen voor de keeper maar zijn stift ging net naast. In de 88e minuut kreeg De Zwaluw nog een vrije trap vanaf 20 meter voor het doel. De Zwaluw nam deze vrije trap veel te snel en knalde Dennis tegen de vlakte die deze bal recht op zijn gezicht kreeg. Dat duurde weer enkele minuten en de scheidsrechter telde er alles bij. De spits van De Zwaluw mocht voor de 2e keer aanleggen en draaide de bal langs de muur onhoudbaar in het doel. 1-2. En toen kregen we natuurlijk weer enkele spannende minuten. Maar toen een verre pass op Willem die slim met de bal de cornerhoek inging en de bal goed afschermde en er nog een vrije trap uithaalde. Uit deze vrije trap werd Paul in het beruchte gebied nog tegen de vlakte gelopen wat een terechte strafschop was maar toen floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een verdiende overwinning van Ulysses met nog twee wedstrijden te gaan. Op 27 april komt OKSV op bezoek. Dan is de afsluiting van het seizoen en hoopt Ulysses 1 zich definitief veilig te stellen in de 5e klasse.
Ook staat Ulysses 1 voor het eers in de competitie bovenaan in de onderlinge competitie dus bij winst op 27 april extra consumptiebonnen. De laatste wedstrijd op 4 mei speelt Ulysses uit tegen Maaskantse Boys.