Ulysses 1 handhaaft zich in de 5e klasse door gelijk te spelen thuis tegen OKSV 1-1

De ploeg van Andre Verhoeven moest in de laatste twee wedstrijden nog een punt halen voor klasse behoud. Concurrent OKSV kwam op bezoek. Deze ploeg moest winnen om nog kans te maken om ook volgend seizoen in de 5e klasse te spelen. Het was geen goede wedstrijd maar wel spannend. Ulysses verzuimde de vele geboden kansen af te maken en zodoende bleef er OKSV in geloven.
Na twee minuten spelen stormde Willem al alleen naar de keeper van OKSV maar hij mikte de bal net naast de paal. In de 3e minuut haalt Bernd de achterlijn en legt de bal panklaar voor Niek om binnen te schieten.
Niek nam de bal links en kon de hoek van dichtbij uitzoeken maar zijn schot was niet zuiver genoeg. OKSV trok nogal eens aan de noodrem maar de 74e jarige scheidsrechter kon dat allemaal niet meer overzien. Na een kwartier eiste Paul een strafschop maar de scheidsrechter liet doorspelen. Na een kwartier kreeg OKSV de eerste corner maar die leverde niks op. In de 19e minuut was het de topscoorder van de 5e klasse Paul die de bal uit de lucht op zijn pantoffel nam en Ulysses naar de 1-0 voorsprong schoot. Maar vijf minuten later lag de gelijkmaker in het net bij Ulysses. De scheidsrechter kende OKSV een onterechte vrij trap toe. Toen deze vrije trap in de doelmond werd gegooid werden er ook nog twee verdedigers van Ulysses weg geduwd en daarvan profiteerde de kleine man Perr Hidding van. Hij kopte uit deze vrije trap de bal boven in de kruising en dat was de 1-1. Nog voor rust kregen allebei partijen nog kleine kansen maar er werd niet meer gescoord.
OKSV dat moest winnen kwam de 2e helft wat beter in de wedstrijd. De ploeg bleef knokken en voelden dat er meer in zat dan een punt. Jammer dat Roel van Dinther van OKSV moest uitvallen. Hij kreeg te weinig lucht en moest het veld na een lange behandeling verlaten. In de 67e minuut kreeg Willem een goede kans uit een vrije trap van Paul. Willem kwam alleen voor de keeper van OKSV maar die bokste de bal uit zijn doel.
In de 86e minuut een scrimmage voor het doel van Ulysses maar de bal ging niet over de lijn bij Ulysses. In de 89e minuut een voorzet van de linkerspits van OKSV maar twee spelers maaiden allebei over de bal.  In blessure tijd was het Perr Hidding die nog een geweldige kop kans kreeg maar hij kopte gelukkig over.
De scheidsrechter moest er nog wel 8 minuten bij tellen vanwege verschillende blessures en maakte er toch maar een eind aan bij de stand van 1-1. Een punt voor Ulysses was voldoende voor klasse behoud. Na de wedstrijd was er een gezellige seizoens afsluiting in de sportkantine. Volgende wedstrijd is de laatste van het seizoen en bij winst op Maask. Boys kan Ulysses nog een plek stijgen op de standenlijst.