Ulysses sluit seizoen af met onnodige nederlaag uit tegen Maaskantse Boys 3-2

Het was een wedstrijd waarbij weinig belang meer bij was voor allebei de ploegen alleen kon Ulysses nog naar de 7e plek op de ranglijst. Door deze nederlaag die niet nodig was eindigde Ulysses op de 9e plaats. Ulysses speelde de eerste helft goed en kreeg vele doelrijpe kansen. Maar de spitsen hadden het vizier deze wedstrijd niet op scherp staan. Ook onze keeper Max zat niet lekker in de wedstrijd en Ulysses gaf 2x een voorsprong uit handen.

Maaskantse Boys nam na deze wedstrijd afscheid van 5 basis spelers. Bij Ulysses zijn Thijs (lager) en John (stopt) die ook na de competitie stoppen bij de selectie. En dan kan er natuurlijk t/m einde overschrijving nog van alles gebeuren. Er kunnen nog nieuwe spelers zich aanmelden en er kunnen nog spelers vertrekken.

Ulysses begon de wedstrijd goed. Er werd volop op de aanval gespeeld en er kwamen kansen. In de 15e minuut bediende Paul in de diepte Bernd.  Het was Bernd die goed doorging en scoorde van dichtbij in de korte hoek de 0-1. Na 20 minuten spelen kreeg MKB de eerste kans maar de inzet van Jochem Donkers werd 2x geblokt door Max en Robert. In de 24e minuut was het Bart Wetzer die alleen op Max afging en beheerst in de hoek de 1-1 scoorde.

In deze periode kreeg Willem enkele kansen maar zijn schoten gingen naast of over. In de 31e minuut liet Max ons schrikken door net de bal voor de doellijn los te laten maar gelukkig kon hij deze bal nog voor de doellijn pakken. Toen kwamen er tien minuten toen Niek een geweldige kop kans kreeg, een kogel van Willem die de keeper corner bokst. Een volley van Willem over en een kans voor Niek wat niks oplevert. De voorsprong had in deze periode minimaal twee doelpunten voor Ulysses moeten zijn aangezien de mooie kansen. In de 38e minuut was het Cas die topscoorder van Ulysses Paul weg stuurde op de linkerflank. Hij stormde alleen op de keeper af en stifte de bal in een moeilijke hoek fenomentaal in de kruising. 1-2. Dat was de ruststand

Na de rust kwam Thijs in plaats van Paul. In de 47e minuut lag de gelijkmaker al in het doel bij Ulysses. Max kon de bal niet vastpakken en wilde de bal opnieuw pakken maar nam de voet van zijn tegenstander mee.

De jonge scheidsrechter besliste strafschop en het was Theo de Veer die geen fout maakte 2-2. In deze periode moest Wesley nog uitvallen met een blessure en was Titus zijn vervanger. In de 57e minuut verkeek Max zich op een dieptepass en het was de slimme Jochem Donkers die de bal langs de keeper tikte en toch nog uit een moeilijke hoek de 3-2 binnen schoot. In de 74e minuut kreeg Niek nog een mooie kans op de gelijkmaker. Hij speelde de laatste man uit. Hij kon alleen naar de keeper, maar de speler van MKB blesseerde zich zelf en Niek trapte toen de bal sportief over de zijlijn. In zulke situatie moet je doorgaan en scoren en is de stand weer 2-2. De verdediger van MKB blesseerde zich zelf en als je dan kunt scoren moet je dat doen. Hierna kwamen er geen kansen meer en ging Ulysses met lege handen naar Megen wat toch echt niet nodig was.

In de laatste minuten werden er verschillende spelers van MKB bedankt die stopte met de selectie en kreeg John van Oorsouw ook nog een publieks wissel die zijn laatste wedstrijd speelde in Ulysses 1.

Ulysses eindigde in de 5e klasse H op de 9e plaats. Speelde 22 wedstrijden en behaalde 25 punten. Het doelsaldo was 50 voor (is toch een gemiddelde van 2.5) maar kreeg er maar liefst 53 tegen. Volgend seizoen weer nieuwe kansen maar waarschijnlijk tegen andere tegenstanders. Iedereen verlangt nu naar de toernooien en vakantie en dan zien wij elkaar weer hopelijk gezond in augustus bij de voorbereiding van het seizoen 2014-2015.