KNVB schrapt zesde klasse in Zuid 2

Vanaf het seizoen 2015/16 is er in het standaardvoetbal in district Zuid 2 geen zesde klasse meer. De KNVB maakte dinsdag bekend dat na overleg met de clubs de laagste klasse wordt opgeheven en de derde, vierde en vijfde klasses worden uitgebreid van 12 naar 14 teams.

De KNVB peilde begin juni in meerdere bijeenkomsten de mening van de verenigingen. ,,Een ruime meerderheid van de verenigingen bleek voor deze uitbreiding en voor de opheffing van de 6e klasse te zijn”, laat de voetbalbond weten.

,,Mede op basis hiervan heeft het districtscollege besloten deze wijziging met ingang van het seizoen 2015/16 door te voeren. Dit betekent dat in het komende seizoen versterkte promotie zal plaatsvinden in de 4e, 5e en 6e klasse. De wijze waarop dit precies gebeurt, wordt gepubliceerd in het bewaarnummer.”

Bron: De Gelderlander