Knappe overwinning van Ulysses op Irene

Op een bespeelbaar veld behaalde Ulysses een dik verdiende overwinning op Irene. Alleen de score had voor de Megenaren veel hoger moeten zijn. Vele goede scoringskansen werden niet benut. Hierdoor was wel de wedstrijd spannend tot de laatste minuut.

1e Helft

De ploeg van Harm van Uden heeft zich door een overwinning op Irene weer genesteld tot de subtop van de 6e klasse. Op een bespeelbaar veld gingen beiden partijen voor de winst. In de 5e minuut kogelde Thijs van Schadewijk een afstandschot boven in de kruising maar keeper Gert Jan Langenberg werkte deze inzet tot corner. In de 8e minuut kreeg de spits van Irene Jelle Hoekstra een vrije kopkans maar keeper Sven Rietveld van Ulysses pareerde zijn inzet op een voortreffeleke manier. In de 12 e minuut bediende Stefan van de Camp spits Pierre Seelen maar zijn volley werd door de doelman tot corner verwerkt. Enkele minuten later was het weer de doelman van Irene die maar zelfs 2x een kopbal van Pierre Seelen van de doellijn pareerde. Door dat Ulysses de kansen niet benutte kwam net voor rust de kans voor Irene.

Keeper Sven Rietveld moest uit zijn doel vanwege een dieptepass. Scheidsrechter van der Ven zag hierin een strafschop wat twijfelachtig was, maar de bal ging op de stip. Teun van Esch kogelde onhoudbaar de 0-1 binnen.  Nog voor rust was het de keeper van Ulysses die een vrije trap vanaf de zestien uit zijn doel bokste.

2e helft

Meteen na rust kreeg spits Mark van Grinsven van Irene de kans om de stand op 0-2 te brengen. Hij ging alleen op de doelman van Ulysses af maar wederom blokte Sven Rietveld zijn inzet. In de 54e minuut werd Dennis Derks neergelegd in het beruchte gebied. Scheidsrechter van der Ven was consequent en legde ook deze bal op de stip. Aanvoeder Jurgen Verdonk die nog nooit een strafschop heeft gemist trapte op de keeper maar in de rebound was het Pierre Seelen die de 1-1 binnen tikte.

Na dit doelpunt was alleen Ulysses die voetbalde. Er kwamen volop kansen. In de 61e minuut kapte Dennis Derks zijn tegenstanders uit op de linkerflank en leverde een op maat een voorzet af op Pierre Seelen. Onhoudbaar kopte hij vanaf de  11-meterlijn steenhard binnen en bracht de stand op 2-1. Na dit doelpunt had Ulysses de score moeten verhogen. Pierre Seelen, Dennis Derks en Stefan van de Camp kregen geweldige kansen om de score uit te bereiden maar miste de mooiste kansen. Hierdoor bleef de wedstrijd spannend tot de laatste minuut.

Irene probeerde het met hoge ballen voor het doel van Ulysses maar hadden de pech dat de keeper van Ulysses in vorm was, en de achterhoede van Ulysses geen kansen meer weg gaf. Een verdiende overwinning van Ulysses die door deze overwinning weer enkele plaatsen opschuift op de standenlijst. Volgende week gaat Ulysses op bezoek bij de buren in Macharen.