Belangrijke punten voor Ulysses door overwinning op Macharen 1-2

In een zeer slechte wedstrijd van allebei de ploegen gingen de Megenaren met de winst naar huis. Ulysses was technisch wel de betere ploeg maar Macharen kwam na de rust door met veel inzet te spelen nog sterk terug. Door deze overwinning schuift Ulysses weer enkele plaatsen omhoog op de standenlijst.

Na 6 minuten spelen kwam voor Ulysses al de eerste kans. Pierre Seelen werd in schietpositie gesteld maar zijn schot werd geblokt door de keeper van Macharen.

Ook goede schietkansen kwamen er voor Macharen. Arjan Liefkens en Davi van de Lee probeerde het op afstand maar ook de keeper van Ulysses keepte een sterke wedstrijd. Het voetbal was niet goed maar er kwamen volop kansen voor beiden ploegen. Dee eerste goal viel in de 28e minuut. Uit een vrije trap die terecht kwam in de zestien lobte Niek Beck eerst de bal over zijn tegenstander, toen kwam de keeper eruit en ook met een zuivere lob over de keeper scoorde Niek een geweldig doelpunt voor Ulysses. 0-1.

Enkele minuten later schoot Dennis Derks een corner op de paal, maar de bal kaatste weer in het veld en de aanvallers reageerde te laat op deze bal. Nog voor rust kreeg Gregor van Macharen nog een goede kans maar schoot van dichtbij over het doel bij Ulysses.

2e helft

Meteen na rust stond de 0-2 op het score bord. Uit een voorzet van rechts kopte ongelukkig Kevin Seqbars in zijn eigen goal, en kwam Ulysses gelukkig op 0-2. Hierna verzuimde Ulysses de kansen af te maken, en ging Macharen jagen op de aansluiting. De druk op het doel werd groter maar echte goede scoringskansen werden niet gecreëerd.

Scheidsrechter Habraken floot vrij kort en dat leverde nog enkele gele prenten op. Maar dat hoort bij een derby. De achterhoede met aan het hoofd de jonge laatste man Jack van de Coolwijk gaven weinig kansen weg. Ook keeper Sven Rietveld van Ulysses keepte een foutloze wedstrijd. Jammer dat hij bij een hoge bal, die hij uit zijn vijf meterlijn bokste een blessure opliep. Maar hij keepte de wedstrijd wel uit.

De scheidsrechter telde er elke seconde dat de wedstrijd stil lag er bij, en legde om vijf over half vijf de bal nog op de stip bij Ulysses. Vasthouden van de tegenstander was een terechte penalty. Arjan Liefkens scoorde onhoudbaar de 1-2. Ulysses mocht nog aftrappen maar toen floot scheidsrechter Habraken toch echt voor het laatst. Wel een verdiende overwinning van Ulysses op Macharen maar de wedstrijd moeten allebei de ploegen maar gauw vergeten.

Komende zondag is Ulysses vrij vanwege het ongelijke aantal teams in de poule.

Uitslagen 7 maart

• Macharen    1 –  Ulysses  1     1-2