Wedstrijdverslag Ulysses 2 – SDDL 3

De dag begon om 10.15 op het sportpark, waar Martijn ons het spijtige nieuws vertelde van zijn afscheid als leider van Ulysses 2. Ondanks dit niet z’n leuke nieuws startte Bart van de Camp de bespreking, welke hard nodig was om onze hoofden dezelfde kant op te krijgen. Toen dit er op zat zijn we gezamenlijk en met een goed gevoel richting kleedkamer gegaan. Zoals verwacht ging de warming-up zonder problemen en met veel strijd in ons bloed gingen wij onze tegenstander SDDL 3 (Demen), die 2de staan in de competitie, te lijf.

1e helft

Wij begonnen meteen heel sterk met druk te zetten op SDDL 3. Zodra een van de backs van SDDL werd ingespeeld kwamen onze spitsen Eelco en Teun gelijk erop af om druk te zetten. Met de coaching van Jan van Oijen ging dit geheel volgens het plan. Na 15 minuten resulteerde het harde werk van Ulysses 2 dan ook in een doelpunt met als schutter Eelco Oele. Rechts boven in de kruising (en dit is wel echt waar). Cas, die wij mochten lenen van het 1ste, was zo vrijgevig om de bal in Eelco’s voeten te passen waardoor Eelco een prachtig doelpunt kon maken!! 1-0 voor de goeie!

Vol zelfvertrouwen gingen we door met de eerste helft waar we verder geen problemen ondervonden. Alles liep gestaag, en de plannen zoals Bart uitgebreid besproken had in de voorbespreking, kwamen ook echt uit. Door het harde werken kon wederom Cas de bal met een puike steekbal richting Luck spelen, die in de 32ste minuut de bal mooi onder de keeper door schoof. Waardoor de stand op 2-0 kwam en Ulysses 2 wat rustiger kon gaan voetballen met deze comfortabele voorsprong. Toch wist Teun er nog 1tje in te frommelen toen de bal in de kluts kwam in de 16 van  SDDL. Teun liet deze kans natuurlijk niet onbenut liet. 3-0! Ongelooflijk wat een riante voorsprong!!!

Aan het eind van de eerste helft waren beide teams wat vermoeid en snakten beiden naar het fluitsignaal om de rust in te luiden. De druk die Ulysses 2 constant had uitgeoefend op SDDL 3 was niet ongemerkt voorbij gegaan en de vermoeidheid sloeg dus toe. Toen Bart de bal vakkundig probeerde uit te verdedigen liep er een speler van SDDL 3 voor het schot zodat de bal niet uit ging, maar snoei hard in de goal verdween. Sjors was kansloos.

De 4-1 zat ook nog in het vat voor Ulysses 2. Eelco schoot een harde bal richting de keeper welke hij niet klemvast kon vastpakken. Teun was er als de kippen bij om zijn 2de doelpunt te noteren, en schoot hem dan ook beheerst binnen.

2e helft

Cas, Kees en Chema werden gewisseld voor Han, Danny en Joe

De tweede helft begon, ondanks de positieve coaching van Martijn in de rust, heel rommelig. Hier kwam dan ook de eerste 20 minuten geen verandering in en er ontstond redelijk wat druk op onze verdediging. Er moesten hier en daar wat overtredingen gemaakt worden om grip op de wedstrijd te houden. Een van die overtredingen benutte SDDL 3 heel goed, 4-2. Met een onhoudbare vrije trap van hun aanvoerder was onze keeper wederom kansloos. Wakker geschud door dit doelpunt stroopten we onze mouwen nog maar eens op om het laatste kwartier in te gaan. Chema was inmiddels weer in het veld gekomen voor Eelco die zich helemaal had leeg gestreden. Ook kwam er nog een tactisch spelletje van onze coach om Jan van O eraf te halen en Cas ook weer terug te laten keren in het veld.

Met deze 2 wissels hebben we met matig voetbal de tweede helft uitgevoetbald en konden we met een overwinning van het veld! 4-2 gewonnen!!!

Met deze overwinning op zak komen we steeds een beetje verder met onze doelstelling; eindigen bij de eerste 3!