Ulysses beslist in de eindfase duel tegen FC de Rakt: 2-0

Door Jos van Orsouw

In een wedstrijd waar voor beiden ploegen niks meer op het spel stond was Ulysses de gelukkige winnaar. De spitsen van Ulysses waren geduldig want allebei de doelpunten vielen in de laatste minuten. De eerste kans van de wedstrijd kreeg Cas van de Camp na twintig minuten spelen. Hij kreeg een goede schietkans maar zijn schot ging maar net naast de verkeerde kant van de paal. Het spel speelde zich af op het middenveld en er kwamen bijna geen goede scoringskansen voor beide ploegen. Ruststand 0-0.

Na de rust kwam FC de Rakt beter uit de kleedkamers dan Ulysses. De voorwaartsen forceerde 4 corners maar die leverde niks op. Ook was keeper Sven Rietveld weer in topvorm. In de 72e minuut was het aanvoerder van Ulysses Jurgen Verdonk die maar rakelings over de kruising schoot bij FC de Rakt. Iedereen dacht dat de wedstrijd zou eindigen in een brilstand. Maar daar dacht Niek Beck anders over. Op een steekpass van Cas van de Camp stormde hij alleen op de keeper van FC de Rakt af. Hij dacht niet na en nam de bal ineens op zijn pantoffel. Zijn volley verdween boven in de kruising bij FC de Rakt: 1- 0. Vier minuten voor tijd was het Dennis Derks die een corner prima voor het doel bracht. Deze corner werd ingeschoten door Niek Beck maar werd geblokt. In de rebound was het debutant Han van Breda die die steenhard binnen schoot en Ulysses op 2-0 bracht. In de laatste minuut kreeg jeugdspeler Wesley van Lieshout nog een mooie kans maar zijn inzet werd gestopt door de doelman van FC de Rakt. Ulysses gaat voor de 5e plek en met nog drie wedstrijden te spelen moet dat lukken. Beste man van het veld vandaag was scheidsrechter Willy van Griensven uit Herpen.

Uitslagen zondag 18 april

Ulysses  1    –   FC de Rakt 1  2/0