Gymzaal Megen op het sportpark van Ulysses

De nieuwe gymzaal in Megen komt op het sportpark van Ulysses. Daarover zijn de voetbalclub en de gemeente Oss het deze week eens geworden. De nieuwbouw is nodig omdat in het project de Schatkist van Megen de huidige gymzaal verdwijnt uit gemeenschapshuis Acropolis.De nieuwe zaal komt niet achter de tribune, zoals aanvankelijk het plan was, maar op de parkeerplaats aan de kantine. „Die variant heeft niet onze voorkeur, maar we gaan akkoord in het belang van de gemeenschap”, zegt Ulysses-voorzitter Frans Jozef Simajchl. Wethouder Jan van Loon is opgelucht: „Nu kunnen we echt verder.”

Ulysses zorgt voor doorbraak
Een doorbraak in het miljoenenproject Schatkist van Megen. Zo omschrijft Ulysses-voorzitter Frans Jozef Simajchl de afspraak die de voetbalclub en de gemeente deze week maakten over de nieuw te bouwen gymzaal. Die komt op het sportpark van Ulysses, mits de gemeente voldoet aan de voorwaarden die de voetbalclub daaraan stelt.
„De gymzaal komt op ons parkeerterrein, daarom willen we daar extra parkeerplekken voor in de plaats. Ook willen we een fietsenstalling en ruimte om onze materialen te bergen.” Reële en logische voorwaarden, vindt wethouder Jan van Loon. Die is opgelucht dat hij ‘vooruit kan met de gymzaal’. „Bij de uitwerking van de plannen zullen we de voetbalclub en de buurt nauw betrekken.” Voor de gymzaal wordt bijna 1,7 miljoen euro uitgetrokken. Ongeveer een derde daarvan wordt betaald met subsidie van de provincie.
Voorzitter Simajchl legt uit waarom de voetbalclub akkoord gaat met deze variant: „De gymzaal paste eigenlijk het beste op onze oefenhoek, achter de tribune.” Om het verlies van dat trainingsveldje te compenseren, wilde de voetbalclub kunstgras. Dat was om meerdere redenen niet mogelijk. „We vreesden dat als wij niet met dit plan instemden, Megen over een tijdje helemaal geen gymzaal meer heeft”, legt Ulysses-voorzitter Frans Jozef Simajchl uit. De huidige gymzaal in het stadje zal waarschijnlijk begin volgend jaar uit Acropolis verdwijnen, als het gemeenschapshuis wordt verbouwd in het kader van de Schatkist. „En er zijn toch veel van onze leden die gebruik maken van de gymzaal”, weet Simajchl. „In hun belang en in het belang van de Megense gemeenschap gaan wij akkoord met dit alternatieve plan.”
Wethouder Van Loon complimenteert Ulysses voor het meedenken en verwacht dat de bouw van de gymzaal op zijn vroegst eind 2011 kan starten. „Dat kan ook 2012 zijn. We moeten bijvoorbeeld de plannen uitwerken, van de schets een echte tekening maken en het bestemmingsplan wijzigen.”

Acropolis wisselt snel van eigenaar
Stichting Acropolis draagt het gemeenschapshuis waarschijnlijk voor de zomervakantie over aan Mooiland Maasland. Er wordt nu nog gewerkt om alle veranderingen juridisch verantwoord vast te leggen. Als de overdracht een feit is, kan de verbouwing van Acropolis starten. De gymzaal gaat waarschijnlijk volgend voorjaar op de schop. De bouw van de nieuwe gymzaal op het sportpark van Ulysses zal op zijn vroegst eind 2011 beginnen. In de gymzaalloze periode wordt een alternatief gezocht voor onder andere de schooljeugd die gebruik maakt van de zaal.

Bron: Brabants Dagblad