Ulysses heeft de eerste punten op zak

In een sportieve wedstrijd heeft Ulysses een dik verdiende overwinning geboekt op SCV ’58. Alleen de score had veel hoger moeten uitvallen. Het was de jeugdige speler Rob van Oudheusden die een zeer sterke wedstrijd speelde en de beste speler was van het veld, die spits Aaron in goede scoringspositie bracht voor de 0-1.

De eerste klap is een daalder waard is het spreekwoord. En die klap heeft Ulysses uitgedeeld aan SCV. De ploeg van Harm van Uden was flink verjongd. Met maar liefst zes spelers die vorig seizoen nog in de A speelde startte hij de nieuwe en eerste competitie wedstrijd. In de 5e minuut was het Bernd van de Camp die de keeper al bijna veraste met een lob. Hij was maar net te laag en de keeper van SCV bokste zijn boogbal over de lat. In de 9e minuut zag Aaron van Bakel zijn inzet nog net door een verdediger van de doellijn halen. Na een half uur spelen was het routinier Dennis Derks die Tom Driessen alleen voor de keeper bij SCV bracht. Zijn schot ging ver over. Jammer voor Ulysses was dat Wesley van Lieshout die goed in de wedstrijd zat, en keihard werkte met een enkel blessure het veld moest verlaten.

SCV kreeg voor rust maar twee kansjes. Het was keeper Sven Rietveld die tot twee keer een inzet van Stijn Mol uit zijn doel bokste. Ruststand 0-0.

Na rust nog een aanvallender Ulysses. In de 49e minuut blokte de keeper van SCV een schot van Tom Driessen van de doellijn. Enkele minuten later legde Thijs van Schadewijk uit een vrije trap de bal precies op het hoofd van Niek Beck maar hij kopte naast. Invaller Ries van de Camp die een sterk debuut maakte in Ulysses 1

had twee keer pech met zijn afstandschoten. Tot twee maal toe zat er een been of speler tussen zijn schoten. In de 57e minuut werd Tom Driessen alleen voor de doelman van SCV gezet. Hij nam de bal ineens op zijn pantoffel maar zag jammer genoeg de bal op de paal terecht komen. Een doelpunt voor Ulysses hing in de lucht. In de 72e minuut een geweldige en mooiste aanval van de wedstrijd over drie schijven. Aanvoerder Jurgen Verdonk stuurde met een prachtige pass Rob van Oudheusden op de rechterflank weg. Deze leverde een panklare bal af op het hoofd van Aaron Van Bakel. Met een snoekduik kopte hij de bal naar beneden, en deze bal verdween onhoudbaar in het doel van SCV en Ulysses nam de leiding met 0-1.

SCV kreeg na rust geen enkele kans meer. Alleen met enkele corners was de ploeg het gevaarlijkste. Ulysses had na het doelpunt de score moeten verhogen maar dat lukte niet. Daardoor bleef het spannend tot de laatste minuut. Jammer voor deze wedstrijd was het dat de goed fluitende scheidsrechter Oppers vijf gele kaarten moest geven voor praten. Over de gehele wedstrijd gezien een verdiende overwinning van Ulysses die alleen wat hoger had moeten uitvallen in doelpunten. Zondag komt FC de Rakt op bezoek bij Ulysses.