Wedstrijdverslag: Ulysses 1 tegen OKSV 1 (1-0)

In een sportieve derby op Megense bodem ging na negentig minuten spelen Ulysses met drie punten de kleedkamer in. Het was een open wedstrijd waarbij allebei de ploegen op de aanval speelde. Ulysses raakte drie keer het houtwerk, en OKSV bleef gevaarlijk tot de laatste minuten. Aan de basis van de overwinning stond Tom Driessen die in de 88e minuut vrij voor de doelman verscheen, maar hij zag zijn inzet geblokt. Maar het was Niek Beck die achter deze bal aan ging en uit een onmogelijke hoek toch nog Ulysses naar de overwinning schoot.

In de 2e minuut werd Pierre al vastgepakt op de zestien meterlijn. De scheidsrechter had beter voordeel kunnen geven, maar hij had gefloten voor een vrije trap.
Pierre schoot deze toegekende vrije trap over. Enkele minuten later mocht Rik Reys van OKSV aanleggen voor een vrije trap vanaf twintig meter maar Sven Rietveld stond op de goede plek. Na zes minuten spelen kreeg John van de Wielen een kans over links maar hij schoot voorlangs. Enkele minuten later weer een vrije trap voor OKSV. Wederom pakte Sven deze inzet klemvast. In de 11e minuut eiste Pierre een strafschop maar scheidsrechter Melis liet doorspelen. Na een kwartier was het een voorzet van Rob van Oudheusden op Aaron van Bakel die deze bal met het hoofd mee nam en de keeper passeerde. Hij kwam in een moeilijke hoek en schoot op de paal. De terug kaatsende bal werd met de hand door een verdediger van OKSV over de doellijn gewerkt tot corner. Maar nu ook geen strafschop.

Na twintig minuten verscheen Aaron aan de linkerkant schuin voor het doel van OKSV maar hij schoot voorlangs. Na een half uur spelen kopte John van Oorsouw de bal uit een corner op de deklat. In de 33e minuut de mooiste aanval van Ulysses over verschillende schijven. John trok de bal lekker voor het doel op het hoofd bij Pierre maar zijn kopbal ging over. Nog voor rust een vrije trap van Bernd op de kruising en een afstandschot van John ging rakelings over de lat bij OKSV. De verdediging van Ulysses met aan het hoofd Thijs van Schadewijk die iedere wedstrijd beter gaat spelen gaf voor maar weinig kansen weg. Ruststand 0-0.

Na rust kwam OKSV toch beter in het spel. Daar tegenover stond de inzet van Ulysses. Vaak kwam de eindpass bij Ulysses niet goed aan en OKSV kwam opzetten. Vaak werd op afstand geschoten maar keeper Sven keepte wederom een foutloze wedstrijd. Aaron en Wesley van Lieshout kregen toch de beste kansen maar konden het net nog niet vinden. Ook de jeugdige keeper van OKSV Frank Vos keepte tot de laatste minuten een sterke wedstrijd.

Een kwartier voor tijd werden Niek Beck en Tom Driessen in het veld gestuurd door trainer Harm van Uden. En deze twee gingen zorgen dat Ulysses toch nog onverwachts de punten binnen haalde. In de 88e minuut werd Tom Driessen weg gestuurd alleen voor de doelman vanaf de middenlijn. Zijn inzet werd door de doelman van OKSV geblokt en de bal ging richting cornerhoek. En toen was het Niek Beck die er als de kippen bij was, en vanuit de cornerhoek keihard voortrok. Het enige foutje van de doelman Frank Vos, want hij werkte zelf de bal over de doelijn 1-0. Toch nog een onverwachte overwinning want iedereen dacht we gaan naar de kantine met een eindstand van 0-0. Ook een leuke aantrekkelijke wedstrijd, en een goede competitie start van Ulysses op de 3e plaats met vier wedstrijden en 8 punten.

De volgende wedstrijd speelt Ulysses uit bij VCO.