Overtuigende overwinning behaalde Ulysses op VCO 1 (1-6)

Bij Ulysses moeten we ver terug in de geschiedenis dat het 1e elftal een 6-1 overwinning heeft geboekt. Bij Het Oventje uit scoorde Ulysses zes keer.

In een sportieve wedstrijd nam Ulysses vanaf het begin het initiatief. Er werd volop ten aanval getrokken en trainer Harm van Uden wilde graag een grote overwinning. In de 4e minuut schoot linker spits Ton Driessen rakelings over. In de 6e minuut ging Aaron van Bakel goed door op een dieptepass en de keeper van VCO kon alleen met de voeten de bal nog weg trappen. Een beetje geluk had Aaron want via zijn lichaam kaatste de bal in een leeg doel. 0-1. In de 11e minuut was Niek BecK al kort bij de 0-2 maar zijn schot werd tot corner verwerkt. Een minuut later was het Tom Driessen die een solo ondernam en met zijn schot krulde hij de bal in de winkelhaak. 0-2.

Na een half uur spelen was het Pierre Seelen die met een dropkick Ulysses vanaf twintig meter naar 0-3 schoot. Voor rust kreeg VCO geen enkele scoringskans en was de ruststand 0-3. In de 57e minuut ondernam Bernd van de Camp van eigen helft een solo, omspeelde drie tegenstanders en ronde beheerst af en bracht de stand op 0-4. In de 60e minuut was VCO dichtbij een doelpunt. Uit een afgeslagen corner werd de bal goed ingeschoten maar de goed mee gekomen spits Tom Driessen kopte deze inzet van de doellijn bij Ulysses. Hierna kregen de spitsen van Ulysses volop de gelegenheid de score uit te bereiden. Het waren Aaron en Tom die allebei 2x alleen voor de keeper kwamen bij VCO maar hun vizier was niet goed afgesteld. In de 79e minuut was het Stefan van de Camp die met een steekpass Pierre Seelen vrij voor doel plaatste en hij scoorde beheerst zijn 2e goal in deze wedstrijd 0-5. Vijf minuten voor tijd scoorde VCO 1-5. Uit een voorzet kopte Thijs van Grunsven steenhard binnen. In de laatste vijf minuten kwam Tom Driessen en Pierre Seelen nog vrij voor de goal bij VCO maar allebei scoorden niet.

Twee minuten voor tijd werd Aaron van Bakel neer gelegd in het beruchte gebied. Pierre Seelen scoorde beheerst van de stip en maakte zijn 3e goal deze middag.

Een dik verdiende overwinning van Ulysses die niet geflatteerd was. Volgende week is Ulysses vrij vanwege dat er 11 teams in de klasse zijn ingedeeld en elke zondag een elftal vrij is.