Ulysses neemt drie punten tegen Macharen mee naar Megen (2-3)

In een sportieve wedstrijd heeft Ulysses op Macharen toch maar een krappe overwinning behaald. Omdat Ulysses wederom de kansen niet afmaakte, werden de laatste minuten toch nog spannend in Macharen. Door deze overwinning blijft Ulysses nog ongeslagen dit seizoen.

In de 3e minuut kreeg Pierre de eerste kans voor Ulysses. Uit een hoge voorzet kopte hij maar rakelings naast. Na zeven minuten spelen was het Chris van Breda die goed doorging op de linkerkant en de bal keurig terug legde op Arjan Liefkens die ineens uithaalde en 1-0 scoorde voor Macharen. Hierdoor werd Ulysses wakkergeschud. Hierna waren het Rob en Wesley die vanaf afstand de keeper uit probeerde maar deze schoten werden uit het doel geranseld door keeper John Loeffen.

Wesley was dichtbij de gelijkmaker maar van dichtbij pareerde de keeper van Macharen zijn schot. Na een half uur spelen was het Aaron die goed stoorde en de bal ontfutselde bij zijn tegenstanders en simpel de gelijkmaker scoorde 1-1. Nog voor rust bediende Aaron Pierre met een mooie steekpas Pierre, en hij ronde beheerst af en bracht Ulysses op 1-2. Macharen claimde door Olaf en Chris nog voor rust een strafschop maar daar trapte scheidsrechter van Dreumel uit Heesch niet in.

Na rust een beter Ulysses. Maar het voetbal werd er niet beter van. In de 61e minuut was Dennis die een prima corner voor het doel plaatste bij Macharen en het was John die steenhard binnen kopte 1-3. Hierna kregen de spitsen volop de gelegenheid om de score te verhogen. Maar Pierre en Tom en Aaron konden de kansen niet afmaken. Macharen ging risico nemen en er ontstonden enkele hachelijke situaties voor het doel van Ulysses. Hierdoor kregen de spitsen van Ulysses de mooiste kansen om de score te verhogen maar de afweking ontbrak bij de spitsen van Ulysses. Aanvoerder Jurgen moest met een liesblessure naar de kant maar zijn vervanger Jack speelde een goede wedstrijd op het middenveld.

Vijf minuten voor tijd kreeg Macharen een strafschop toegekend en Chris van Breda maakte geen fout 2-3. Toen werd nog even spannend. Het was Olaf Bosch die nog een penalty claimde maar daar trapte de scheidsrechter niet meer in. Jammer was het toch dat er een paar gele kaarten werden uitgedeeld in deze wedstrijd, maar dat hoort er tegenwoordig bij. Alleen jammer dat bijna altijd dezelfde spelers tegen zulke prenten aanlopen. Het was geen beste wedstrijd maar de punten tellen. Door deze overwinning staat Ulysses nog twee punten verwijderd van de koplopers WHV en Maask. Boys.

De eerst volgende wedstrijd speelt Ulysses thuis tegen koploper WHV op zondag 31 oktober.