Twan van de Doelen beslist in vijf minuten de wedstrijd Ulysses tegen koploper WHV (0-4)

In een wedstrijd die heel belangrijk was voor de kopgroep in de 6e klasse kwam WHV er als winnaar uit. Voor rust hadden de gasten wel een veldoverwicht maar kregen geen enkele goede scorings kansen. Alleen de vele corners scherp voor het doel waren gevaarlijk, maar wederom keepte Sven een sterke wedstrijd. WHV had meer fysiek en ervaring in de ploeg en was toch wel de verdiende winnaar. Maar Ulysses kreeg de kans om de aan sluiter te maken maar de spitsen stonden niet op scherp.

Binnen een kwartier kreeg WHV enkele vrije trappen rondom de 16 meterlijn en vijf corners die scherp voor het doel werden gedraaid. Doelman Sven bokste deze ballen toch weer goed uit zijn doelgebied. Aaron kreeg na 20 minuten spelen een kansje maar werd op het laatste moment geblokt waarin de scheidsrechter geen overtreding in zag. Na 25 minuten claimt WHV een strafschop maar scheidsrechter van Dijk kon dat uit de vele spelers die in zijn gezichtsveld stond niet beoordelen.

Na een half uur spelen kreeg Dennis van de Heuvel een gele prent omdat hij de bal opraapte op de zijlijn. Was een beetje overdreven want hij dacht dat de bal uit was. Nog voor de rust was het Rob die van rechts de bal hard voor gaf, maar de spitsen waren niet thuis. Meteen na rust mocht Niek van de Heyden van WHV 2x aanleggen uit een vrije trap maar de eerste werd geblokt en zijn 2e poging ging rakelings over de kruising. In de 52e minuut kon Wesley de bal niet goed raken met een omhaal voor het doel van WHV. Tien minuten later kreeg Ulysses enkele malen de grensrechter van WHV tegen. Jack en Aaron werden onterecht terug gevlagd vanwege buitenspel. Niek kreeg een schietkans maar zijn tegenstander kwam er met een gestrekt been in waar niet voor gefloten werd. Een terechte corner werd achter gegeven.

In de 58e minuut een hachelijke situatie voor het doel van Ulysses. De bal werd enkele malen geblokt voor het doel, en in 2e instantie verdween de bal via de paal tot corner. Na een kwartier in de 2e helft nam Ulysses het heft in handen. In de 60e minuut stuurde Wesley met een prachtige diepte pas Aaron vrij voor doel maar zijn schot ging over. Iedereen verwachte een doelpunt voor Ulysses maar WHV had hierna twee goede momenten. Het was Twan van de Doelen die twee identieke doelpunten maakte in vijf minuten. Hij brak twee keer door op de linkerkant en schoot 2x de bal in de verste hoek binnen. 0-2.

Na deze doelpunten kreeg Ulysses volop de kans om de aan sluiter te maken en dat had de koploper het toch nog moeilijk gekregen. Het was eerst Tom Driessen die een mooie voorzet afleverde op Aaron, maar zijn binnen tikker ging naast. Tom omspeelde zijn tegenstanders op de rechter kant en kwam alleen voor de keeper maar zijn schot werd geblokt door de keeper van WHV. Uit een goed genomen corner van Dennis kreeg Niek van dichtbij een kopkans maar kopte maar net naast de paal. Ook een indirekte vrije trap binnen de zestien wilde er niet in.

Toen maakte WHV het karwei af. In de 85e minuut was het Joeri van de Rakt die van dichtbij steenhard uithaalde en van dichtbij met een volley de 0-3 scoorde. In de laatste minuut scoorde Harrie van Lunenburg uit een voorzet de 0-4 binnen.

Een uitslag die toch wel wat geflatteerd was, en als Ulysses de 1-2 had kunnen scoren de ploeg uit Loosbroek toch nog moeilijk had kunnen maken. Door deze nederlaag gaat Ulysses uit de kopgroep, maar kan de volgende wedstrijd het weer goed maken. Maar dan moet er wel gewonnen worden van Maaskantse Boys die op de 2e plaats van de ranglijst staat.