Ulysses 4 pakt een punt tegen OVC’63 4 (2-2)

Op zondag 31 oktober stond een echte topper op het programma. Als nummer 2 gingen we op bezoek bij het vierde van OVC’63. Deze staat aan kop in onze klasse en hadden tot voor deze wedstrijd nog geen enkel punt laten liggen. Dat deze wedstrijd door onze tegenstander hoog werd opgenomen bleek al bij de voorbereiding. Het veld werd speciaal voor de wedstrijd gerolt Zodat het balletje lekker rond zou kunnen gaan. Desondanks was het veld door de nattigheid van de afgelopen dagen toch zwaar bespeelbaar.

Ulysses begon goed aan deze wedstrijd. De tegenstander werd het voetballen moeilijk gemaakt en vanuit deze instelling werd gezocht naar eigen mogelijkheden. Die ook veelvuldig kwamen. Al vrij snel kwam de 0-1 op het scorebord. Eric van Orsouw legde de bal op de rand van de 16 klaar voor de klaarstaande Ad van Orsouw die bekeken de bal in de rechterhoek plaatste. Vervolgens probeerde OVC de wedstrijd te keren. De kansen die volgenden kwamen allemaal voort uit slordigheden van de Ulysses defensie. Uit weer een slordigheid kwam 10 minuten voor rust de 1-1 op het scorebord. Half uitverdedigen in de eigen 16 kwam duur te staan.

In de rust werden de meeste vermoeide spelers vervangen door verse krachten. Nadat er voor aanvang van de 2e helft een minuut stilte was gehouden voor een overleden lid van OVC werd de wedstrijd hervat met een iets feller OVC. Desondanks bleef Ulysses de gevaarlijkste ploeg. Na ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft kwamen we op 1-2. Wilfred Witsiers werd na een paar goede combinaties in stelling gebracht en schoot in de linkeronderhoek. Ondanks dat de keeper van OVC bij de bal zat verdween deze in het doel.

Dit was het sein voor OVC om nog meer druk naar voren te zetten. Goed keeperswerk van Mark Theunissen en onzuivere afwerking door de voorwaartsen van OVC zorgden dat het doel van Ulysses schoon bleef. Ongeveer 15 minuten voor het einde van de wedstrijd werd de wedstrijd grimmiger. Een paar gehonoreerde vlagsignalen van de OVC grensrechter zorgden voor onrust langs het veld. Vervolgens werd een vlagsignaal van de Ulysses grensrechter door de scheidsrechter weggewoven waarna de linksbuiten van OVC de 2-2 liet aantekenen. De scheidsrechter besloot na overleg met de grensrechter bij zijn beslissing te blijven en keurde het glaszuivere buitenspeldoelpunt goed. Op dat moment sloeg de vlam in de pan. De scheidsrechter had de eerste helft goed leiding gegeven aan de wedstrijd maar raakte in de tweede helft het spoor even bijster. Nadat wat onvriendelijkheden binnen en buiten de lijnen waren uitgewisseld besloot hij de ploegen 15 minuten af te laten koelen. De grensrechter aan de kant van OVC werd vervangen en de laatste 10 minuten werden zonder noemenswaardige incidenten uitgespeeld.

Enigszins met een bekocht gevoel vertrokken we uit Oijen. In de kantine is er nog lang nagepraat over deze enerverende wedstrijd.