FC de Rakt besliste de wedstrijd tegen Ulysses in blessuretijd (2-1)

FC de Rakt en Ulysses willen allebei de nacompetitie bereiken. Daarom een wedstrijd vandaag op Udense bodem die beiden ploegen niet mochten verliezen. Ulysses stond op de 3e en De Rakt op de 4e plaats. Op een goed bespeelbaar veld werd er weer eens gevoetbald. De laatste wedstrijd voor beiden ploegen was op 21 november 2010. De lange winterstop is niet positief voor de spelers, maar ook niet voor verenigingen. Als het zo met de weersomstandigheden doorgaat moet er ook weer doordeweeks gespeeld worden.

Er stond een harde strakke wind schuin over het veld. Dat maakte goed voetbal bijna niet mogelijk. Vele ballen waren te hard of kwamen niet goed aan. Ulysses had voor rust de wind wat meer in de rug. In de 6e minuut was het Tom Driessen die de bal goed voortrok op Pierre Seelen. Pierre kaatste de bal terug op Niek Beck en die scoorde in de verste hoek de 0-1. Voor de rust een sterker Ulysses. FC de Rakt kreeg wat kansjes met afstandschoten. In de 23e minuut kopte Niek Beck rakelings langs de kruising uit een vrije trap. In de 40e minuut kreeg Ulysses de mooiste kans van de wedstrijd. Tom Driessen ging aan de linkerkant goed door en trok de bal terug op Pierre Seelen die de bal ineens op zijn pantoffel nam vanaf 13 meter recht voor het doel. Maar zijn poeier ging over.

Meteen na rust lag de gelijkmaker in het net bij Ulysses. Uit een rommelige situatie scoorde Guus van Kessel van dichtbij de 1-1. FC de Rakt met de wind in de rug had nu een veldoverwicht maar kregen geen enkele doelrijpe kans. Pierre Seelen was met een kopbal uit een voorzet dichtbij de 1-2 maar zijn inzet ging net naast.

Het was enkele minuten voor tijd toen keeper Sven Rietveld behoorlijk geblesseerd raakte door het inlopen van een speler van de Rakt. Die behandeling duurde nogal wat tijd zodat de scheidsrechter de wedstrijd nog enkele minuten liet doorlopen. Iedereen verwachte een gelijkspel wat eigenlijk een terechte uitslag was. Maar daar dacht Kevin Poels anders over. In de 92e minuut lobte hij een afgeslagen aanval toch nog over de keeper bij Ulysses, en deze bal verdween tergend in het doel bij Ulysses. Eindstand 2-1. Volgende week zullen de mannen van Harm van Uden deze nederlaag goed moeten maken thuis tegen SCV ’58.