Ulysses moet tegen hekkensluiter SCV ’58 genoegen nemen met een puntje. (0-0)

De ploeg van Harm van Uden kwam tegen de Velpse ploeg die zelfs in de min stonden in punten op de standenlijst niet verder dan 0-0. Dit kunnen kostbare punten verlies zijn als Ulysses nog mee wil blijven doen om bij de eerste vier te eindigen op de eindrangschikking. De subtop van de 6e klasse kruipen korter bij elkaar.

Ondanks het feit dat SCV rode-lantaarndrager was, dus Ulysses gewaarschuwd was, had iedereen aan drie punten gehoopt. Uit werd ook maar een nipte overwinning geboekt. Maar deze thuiswedstrijd stond op een laag nivo. Alleen beiden keepers haalden een voldoende deze wedstrijd. De start was goed. Een schot van Pierre ging maar net naast. Na een kwartier een goed schot van Martien Jans op het doel bij Ulysses ging via de paal maar net naast. In de 20e minuut de mooiste aanval van Ulysses uit de gehele wedstrijd. Van achter uit zetten Jack een aanval op. Via een goede kaats van Pierre op de goed opkomende Rob aan de rechterkant kon hij de achterlijn halen. Hij trok de bal goed terug maar onze aanvallers waren niet te vinden.

In de 26e minuut ging Wesley alleen op de keeper van SCV af. Hij wachtte te lang met schieten en werd neergelegd van achteren maar geen strafschop. Enkele minuten later een lob van Pierre die te zacht was, maar toch nog een kopkans kreeg in de rebound en die ging naast. Nog voor rust ging een afstandschot van SCV maar rakelings over het doel bij Ulysses.

Meteen na rust begon Ulysses goed maar maakte de kansen niet af. SCV wilde ook punten halen en ging volop de aanval. Hierdoor kregen de Ulysses spitsen de gelegenheid om te scoren. Het waren Niek, Tom en Pierre die kansen kregen en deze niet benutte. Verschillende malen had je drie aanvallers van Ulysses die op het doel van SCV afstormde, en nog niet de ene verdediger en keeper konden uit spelen. Maar ook SCV kreeg kansjes. Voor allebei de doelen waren af en toe hachelijke situaties, maar de bal ging er niet in. Een kwartier voor tijd kwam Thijs in het veld. Hij kreeg ook meteen een vrije kans voor doel maar ook zijn lob was te zacht.

Vaak gebeurd het in voetbal als je de kansen niet afmaakt dan de tegenstander met de winst gaat strijken. Het was in de 83e minuut toen de rechterspits van SCV aan de rechterkant de bal op het doel poeierde. Het was Sven die deze inzet op een voortreffelijke manier uit zijn doel bokste. Maar in de rebound kom Harris Fetahovir vrij inschieten maar schoot van dichtbij over. Een wedstrijd die iedereen maar snel moet vergeten, en laten we hopen dat door dit puntenverlies niet de doelstelling in gevaar komt.