Ulysses scoort 3x in uitwedstrijd tegen OKSV maar wint maar met 1-2.

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft Ulysses wel verdiend gewonnen van OKSV maar de score had minimaal wel 2-6 kunnen zijn. Een belangrijke overwinning van de jongens van Harm van Uden op de standenlijst. Ulysses heeft nu een gat geslagen naar OKSV en Boerdonk om de doelstelling te bereiken en dat is de nacompetitie. Het elftal draaide deze wedstrijd zoals het eigenlijk moet. Alleen de kansen werden niet benut, en zo kwam de overwinning de laatste tien minuten nog in gevaar.

Na vijf minuten spelen leverde Dennis een mooie voorzet af op Niek die zijn kopbal op de doellijn door de keeper van OKSV zag gestopt. Ulysses bleef druk houden op het doel van OKSV en in de 14e minuut een harde voorzet van Niek waar Tom onder door kopte. Ook OKSV was gevaarlijk. Er werd 2x goed doorgezet op de vleugels maar allebei de voorzetten werden onderschept door Sven. Na een half uur was OKSV dichtbij de 1-0. Een terugspeel bal van Dennis op Sven moest ineens weggewerkt worden. Deze weggewerkte bal kwam precies op de schoen van Rik Reis die ineens uithaalde. Maar zijn inzet ging net naast. In de 33e minuut een vrije trap van Wesley op Han (vervanger van Dennis) die een vrije schietkans kreeg maar in de handen van de keeper schoot. In de 35e minuut verscheen Tom op de linkerkant alleen voor doel maar naast schoot. Ook een kopbal van Tom ging rakelings langs de paal bij OKSV. In de 44e minuut schoot Dennis Ermers uit een goede schietpositie maar net naast de paal bij Ulysses. In de 45e minuut krabbelde de keeper met handen en voeten van de doellijn. Ruststand 0-0.

Meteen na rust een mooie steekpass van Niek die Tom alleen richting keeper OKSV stuurde. Hij maakte deze kans geweldig af. Met een stiftballetje gaf hij de keeper het nakijken en scoorde de verdiende 0-1. In de 52e minuut kon Tom op de linkerkant alleen naar de keeper van OKSV. Zijn schot werd tot corner gewerkt. Uit de corner van Tom was het Niek Brouwer die een meter boven zijn tegenstanders uitkwam en steenhard de 0-2 binnen kopte. De wedstrijd bleef boeiend. OKSV trok ook ten aanval. Uit een vrije trap was het 2x Erwin van Summeren die in kon koppen maar allebei miste.

Tien minuten voor tijd een ongelukkige tegen goal voor Ulysses. Uit een voorzet kreeg Niek de bal verkeerd op zijn hoofd en verschalkte zijn eigen doelman Sven. 1-2. En zo kwam de spanning weer terug. Ulysses had verzuimd de kansen af te maken en dan maak je het je eigen nog moeilijk. In de laatste 10 minuten kregen Stefan, Niek, Tom nog mooie kansen maar werden allemaal om zeep geholpen. En zodoende hou je de tegenstander nog in de wedstrijd die eigenlijk al lang beslist had moeten zijn.

Toch een veel beter spelend Ulysses die zich veel kansen creëerde en dan vallen de doelpunten wel een keer. Om de nacompetitie te bereiken was het een goed weekend voor Ulysses. Het eerste elftal krijgt enkele weken rust vanwege Carnaval en 13 maart is de ploeg vrij. Ik zou de jongens mee willen geven ga nu maar lekker Carnaval vieren, dat kan de teamgeest alleen maar vergroten in de eindfase van de competitie.