Geweldige teamprestatie van Ulysses dames 1 tegen kampioenskandidaat Herpinia dames 1 (4-3)

Nadat we de laatste wedstrijd nog nummer 2 Berghem Sport met 1-0 naar huis stuurde kwam de nu nummer 2 Herpinia op bezoek. En weer mochten we beroep doen op dames 2, Iris Brouwer, Geertje de Kinderen en Fleur Arts waren weer bereid, bedankt dames!
Het kon niet mooier beginnen, binnen 15 seconden stond het 1-0. Aftrap, dan Lonneke op Hanneke en zoals we Hanneke kennen, heel simpel 1-0. Maar in de 2e minuut moet Sevil redding brengen. In de 5e minuut een lange pass van achteruit, Rian op Janneke H die op Lonneke die dan over schiet. In de 8e minuut een foutje van Sevil wat ze zelf weer hersteld. Maar in de 11e minuut is het toch raak voor Herpinia, 1-1. In de 14e minuut wordt Joyce neergelegd op een mooie afstand van het doel. Lonneke gaat hierachter staan maar schiet volgens Theo 8 meter over.

Twee minuten later mist Herpinia een mooie kans. In de 20e minuut valt Wiesje uit en komt Fleur erin. In de 25e minuut is Herpen over links weg mar de voorzet gaat over. Maar 2 minuten later komt Herpinia op 1-2. Een wat voorzet was verdwijnt in de korte hoek in het doel, 1-2. Maar deze tegenslag verwerkten we goed. Maar in de 30e minuut valt Lonneke uit en komt Geertje erin. Twee minuten later geeft Joyce een dieptepass op Janneke van Dr die prima doorzet, via de kluts in balbezit komt en koel 2-2 binnen tikt.
In de 35e minuut Janneke van Dr op links weg, prima voorzet, daar is Gwen met een simpele voetbeweging maar helaas red de keepster. In de 38e minuut ziet Iris Geertje die dan prima inschiet maar de keepster red. Dan net voor rust komt Herpinia toch op 2-3, hier werden we een beetje verrast.

In de rust komt Debby Cindy vervangen, waar net voor de rust Iris Janneke van Dr verving. Na rust weer een superbegin. Na 39 seconden Fleur op Geertje die op Iris, die geeft prima voor en dar staat Gwen, 3-3. In de 52e minuut na een prima voorzet van Iris een prima kans voor Hanneke die ervan schrok en net naast tikt. Vijf minuten later krijgt Herpinia een prima kans maar Sevil red. Weer twee minuten later komen we op voorsprong, een mooie aanval Geertje op Iris die op Gwen die op Debby en die tikt de 4-3 binnen. Maar in de 55e minuut krijgt Herpinia 2 kansen op rij die ze gelukkig niet benutten. In minuut 66 een vrije trap in de 16 voor ons omdat de keepster een terugspeelbal pakt. Joyce schiet deze binnen maar de thuisscheids keurt dit doelpunt van zijn dochter af. Hier is het laatste woord nog niet over gesproken volgens onze grens Theo.

Weer een minuut later wordt een bal van Gwen van de doellijn gered. In de 78e minuut heeft Iris de beslissing op haar schoen alleen voor de keepster, maar de keepster red. Twee minuten later Iris weg op links tot de achterlijn, schiet in de korte hoek maar de keepster red. In de 85e minuut een corner van Gwen. Debby tikt hem net naast. Hierna geven we niets meer weg. Nog nooit hadden we in competitieverband tegen Herpinia gespeeld omdat die altijd tot vorig jaar in de 2e klasse speelden, dus daardoor is deze prestatie des te groter.

Meiden klasse inzet, die gaf vandaag de doorslag. Geweldig was deze. En de dames van dames 2 nog bedankt!

Plaats een reactie