Ulysses sleept met veel moeite net de winst over de streep tegen VCO (2-1)

In een barre slechte wedstrijd behaalde Ulysses toch een belangrijke overwinning. Om bij de bovenste vier ploegen te eindigen moet er wel gewonnen worden tegen die ploegen die onderin draaien. En dat is voor Ulysses toch altijd moeilijk om zich daarvoor te motiveren.

In het eerste kwartier kregen de spitsen al drie kansen. Al deze kansen werden niet benut. In de 5e minuut schoot Dennis op de paal bij VCO. Vijf minuten later was het Aaron die rakelings op de linkerflank rechts over schoot. Enkele minuten later krijgt Dennis een kans, maar schoot op de keeper, die nog finaal miste. Hieruit kreeg Tom de kans om in een leeg doel in te tikken maar struikelde over zijn eigen benen. In de 12e minuut de enigste en doeltreffende aanval van de gehele wedstrijd. Wesley speelde aan de linkerkant zijn tegenstanders uit, haalde de achterlijn en leverde een prima voorzet af. Kopspecialist Niek kopte uit zijn voorzet steenhard naar de grond onhoudbaar de 1-0 binnen. De vele supporters die op deze mooie zonnige dag veel doelpunten verwachte, kwamen bedrogen uit.

Iedereen dacht na een 6-1 overwinning uit bij VCO dat er nu doelpunten gemaakt zouden worden. Maar alweer ontbrak het deze wedstrijd aan het afmaken van kansen. En in voetbal draait alles om doelpunten maken. VCO kwam er beter uit en probeerde het vaak met hoge ballen voor het doel van Ulysses. Maar de achterhoede met Thijs en John die de uitblinkers waren speelde een sterke wedstrijd. Tom had pech dat hij net voor rust alleen op de keeper afging, maar onterecht werd terug gevlagd vanwege buitenspel. In de 43e minuut was het Guus de Klein die een afstandschot via de onderkant van de lat de bal weer in het veld zag kaatsen. Sven en Thijs ruimde beiden deze gevaarlijke bal uit de zestien. Dennis kreeg in de 44e minuut nog een kopkans maar kopte in de handen van de keeper.      Ruststand 1-0. Na de rust kwamen er weer kansen voor Ulysses. Aaron een kopkans gemist. Jack kreeg een geweldige kopkans uit een voorzet van Wesley maar kopte in een goede positie van dichtbij naast. En als je het zelf niet afmaakt dan is de voetbalwet dat je tegenstander dan wel scoort. En dat kwam ook zo.

In de 53e minuut trapte John een onschuldige bal terug op zijn eigen doelman Sven. Een vrije simpele bal. Maar Sven gehinderd door een polletje maaide totaal over de bal. Hij zag de bal tergend over de doellijn lopen en dat was de 1-1. (Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat deze week het veld nog gerold en gesleept wordt) En dat is wel nodig ook. Ulysses was even de weg kwijt en VCO geloofde er weer in. Echte scoringskansen kregen ze niet. En na een kwartier was Sven

weer over zijn blunder heen, en keepte daarna een foutloze wedstrijd uit. In de 63e minuut legde Thijs de bal uit een vrije trap op het hoofd van Aaron, maar die kopte over. Trainer Harm wisselde enkele spelers en de invallers Stephan en Ries maakte een sterke invalsbeurt. Toen vond het Bernd zelf wel genoeg. Hij zag zijn spitsen niet scoren en ondernam van eigen helft een solo actie. Hij omspeelde 3-4 spelers op het middenveld en liep de zestien binnen. Werd van achteren aangetikt en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Het was Thijs die rustig bleef en koelbloedig de 2-1 scoorde uit deze toegekende penalty. Ulysses was opgelucht en vooral Sven want die was het eerst bij de doelpuntenmaker omdat doelpunt te vieren. Iedereen was weer gelukkig en rolde met z’n allen over elkaar om dit doelpunt te vieren. Ulysses en supporters waren toch opgelucht, want een nacompetitie moet er dit seizoen toch inzitten.

Na dit doelpunt moest Sven nog een keer goed ingrijpen en deed dat ook. Het was Han die enkele minuten voor tijd de wedstrijd kon afmaken. Hij kwam aan de linkerkant vrij voor de keeper van VCO maar zijn schot ging over. Een belangrijke overwinning voor Ulysses die hierdoor mee blijft doen in de kopgroep. Zondag 27 maart is het vlaggenschip vrij, maar op zondag 3 april mag er niet verloren worden tegen Boerdonk.

Plaats een reactie