Macharen haalt punt in Maasside derby tegen Ulysses (2-2)

In een spannende wedstrijd tot de laatste minuut kwam Ulysses niet verder dan een gelijkspel. Het team van Macharen was feller en speelde met veel inzet. Allebei de ploegen wilde niet verliezen, want na de wedstrijd moest er gezamenlijk nog gefeest worden met de Bavaria Babes.

Macharen verraste Ulysses compleet bij de aftrap. Met veel vechtlust knokte Macharen voor iedere meter. Al in de 2e minuut schoot Vince van Uden maar rakelings over de kruising bij Sven. Na een kwartier werd de ploeg van Harm van Uden pas wakker. Een schot van Tom kon de keeper Marcel van Gool van Macharen simpel pakken. In de 16e minuut ging laatste man Thijs in de fout. De bal kaatste voor de voet van Olaf Bosch die alleen op de keeper van Ulysses ging. Met een prachtige stift verdween de bal in het netje bij Sven 0-1. Na een half uur spelen was het de uitblinker van Ulysses Tom Driessen die van de rechterkant een prima harde voorzet afleverde maar Pierre kwam net een neuslengte tekort. Uit een voorzet van Wesley nam Pierre de bal ineens op zijn pantoffel maar zijn schot was te zacht.

Ulysses kwam steeds beter in de wedstrijd maar Macharen gooide er veel inzet en felheid tegenover. In de 43e minuut ontglipte Tom aan zijn tegenstander aan de rechtervleugel en schoot hard in de verste hoek de 1-1 binnen. Maar op slag van rust kwam Macharen toch nog op voorsprong. Uit een harde voorzet kon eerst Vince van Uden vrij intikken maar maaide finaal over de bal. Maar achter hem stond Erik van Gool die onhoudbaar de 1-2 binnen schoot.

Waarschijnlijk heeft trainer Harm van Ulysses een donderspeech gehouden tijdens de rust want de Megense ploeg kwam beter uit de kleedkamer. In de 51e minuut trok Tom Driessen weer goed door op de rechtervleugel en wilde voorzetten met de buitenkant rechts. Maar met wat geluk mee viel deze bal bij de eerste paal via de handen van keeper van Gool in het doel. 2-2. Hierna ontstond er een open wedstrijd. Allebei de ploegen kregen kansen. Arjan Liefkens, Bart van Grinsven en Olaf kregen voor Macharen nog de kansen op de overwinning maar kregen de bal er niet in. Een punter van Wesley ging maar net naast, en een harde kopbal van Niek ging aan de verkeerde kant van de paal net naast. Tien minuten voor tijd moest Niek Broeuwer aan de noodrem trekken op de rand van de zestien. Gelukkig leverde deze toegekende vrije trap niks op. Vijf minuten voor tijd kreeg Pierre uit een voorzet van Dennis nog een kopkans maar ook deze bal ging over.

Macharen speelde volgens hun eigen supporters de beste wedstrijd van het seizoen. Daarom ook een terechte uitslag in een spannende sportieve wedstrijd. Allebei een punt en dat was de reden natuurlijk dat de 3e helft wat langer duurde dan normaal. Onder het aanschouwen van de Bavaria meisjes werd er gezamenlijk een lekker pilsje op gedronken. Ook kon men nog latje tikken en werd door Eelco nog Petje op Petje af georganiseerd.

Een gezellige middag onder fantastische weersomstandigheden. Volgende wedstrijd speelt Ulysses uit tegen kampioenskandidaat WHV uit Loosbroek. Zal een zware wedstrijd worden, maar als ook Ulysses met zulke vechtlust als Macharen tegen Ulysses erin gooit, moet er een punt mee genomen kunnen worden.