Ulysses 4 loopt averij op in strijd kampioenschap.

Zondag 8 mei was een prachtige dag. Moederdag, seizoensafsluiting en als de wedstrijd tegen Prinses Irene gewonnen zou worden, ook nog eens grote stap richting kampioenschap. Maar het laatste kwam bedrogen uit. Prinses Irene stuurde het 4e met een 4-1 nederlaag weer naar Megen.

Dat de uitwedstrijd tegen Prinses Irene lastig zou worden was bij aanvang al bekend. In de eerste wedstrijd in Megen werd een benauwde 3-2 overwinning geboekt.
Prinses Irene is een goed voetballende ploeg. Dat bleek ook in de wedstrijd op 8 mei.

Het begin was echter voor Ulysses. Erik van Orsouw mikte al na 5 minuten een voorzet van rechts met het hoofd naast het Nistelrodese doel. In de 10e minuut was het Wilfred Witsiers die een goed opgezette aanval de 0-1 op het scorebord bracht. Prinses Irene bood goed partij, men speelde voor het binnenhalen van het clubperiodekampioenschap. Met name de rechtsbuiten van Prinses Irene stichtte steeds weer het nodige gevaar. Na een half uur spelen kwam Prinses Irene op 1-1 door een foutje in de Ulysses defensie.

Ulysses kreeg nog enkele goede kansen om nog voor rust weer een voorsprong te nemen. Helaas werd het net niet gevonden. Na rust kwam Ulysses iets sterker uit de startblokken.Er kwamen weer diverse kansjes alleen ontbrak de zuiverheid en soms ook het laatste beetje geluk. Na een half uur spelen kwam Prinses Irene op 2-1. Het lukte Ulysses 4 niet om nog wat extras te brengen en vervolgens kon Prinses Irene makkelijk naar 4-1 uitlopen.

Concurrenten Top 6 en Cito 5 wisten hun wedstrijden wel winnend af te sluiten. Hierdoor gaan Cito nu aan de leiding. Ze hebben 1 punt voorsprong op Ulysses. Ze hadden daarvoor wel 2 wedstrijd extra nodig. Ulysses en Top staan gelijk waarbij Top 1 wedstrijd meer gespeeld heeft.

De opdracht voor de komende 2 wedstrijden is duidelijk. Met 2x winnen is het kampioenschap binnen. Dan is de uitslag van de gestaakte wedstrijd tegen OVC’63 niet meer van belang.

Er blijft nog van alles mogelijk!