Monsterscore is niet voldoende voor dames 1 voor klassenbehoud. Ulysses Da 1 – VCO Da 1 (11-0)

Het enige wat nog redding kon brengen voor de dames van Ulysses was een grote overwinning en dat EVVC en Avesteyn moesten morsen met punten. Vanwege het instellen van een Topklasse bij het dames voetbal gaan de 4 onderste ploegen uit de 4e klasse degraderen. Ulysses dames eindigde 3e van onderen.

De monsterscore kwam er wel. Tegen de laag geplaatste VCO behaalde Ulysses maar liefst een 11-0 overwinning. Maar de ploeg is strijdend ten onder gegaan.

Na drie minuten spelen kreeg VCO een klein kansje maar faalde in de afwerking. Er kwamen kansen voor Janneke en Geertje en Iris. Na 10 minuten stuurde Joyce Geertje in de diepte die koelbloedig af ronde 1-0. Enkele minuten later een steekpas van Iris op Geertje die 2-0 scoorde. Na een kwartier schiet Lonneke Ulysses op 3-0. Ulysses ging goed door en uit een corner schoot Lonneke Ulysses op 4-0. Na 22 minuten was het een prima redding van Sevil die goed ingreep bij een aanval van VCO. Nog voor rust een schot van Hanneke rakelings naast. Nog net voor rust scoorde Geertje haar hattrick en bracht de stand op 5-0.

Ondanks het mooie weer ging het tempo in de 2e helft naar een hoger standje. Het was Gwen die een knappe goal scoorde en de stand op 6-0 bracht. Het was Hanneke die op haar eigen manier de 7-0 scoorde. In de 80e minuut komt Lonneke aalleen voor de keeper en scoort 8-0. Enkele minuten later rond Gwen een solo af met een doelpunt 9-0. Het was Lonneke die de nummer tien maakt. Maar het hoogtepunt kwam een minuut voor tijd. Janneke krijgt haar verdiende goal. Alleen op de keepster af poeiert zij de bal in de kruising 11-0. De dames hebben hun plicht vervuld.

De laatste wedstrijd tegen WHV werd ook verdiend afgesloten met een 5-2 overwinning en gaan we met een gebogen hoofd volgend seizoen gewoon lekker voetballen in de kopgroep van de 5e klasse.

Plaats een reactie