Ulysses blijft SBV de baas in aantrekkelijke en spannende derby (1-2)

Onder een stralende zon vertrokken vele supporters per fiets richting Haren om toch eens de twee ploegen aan het werk te zien die allebei na zes wedstrijden nog nul punten hadden. De openingsfase was voor SBV maar na een kwartier nam Ulysses het heft in handen en maakte voor rust twee doelpunten. SBV dat door twee trainers werd opgezweept langs de kant konden niet voorkomen dat Ulysses met drie punten naar Megen vertrok. Na rust was het SBV die in de 64e minuut uit een vrije trap de 1-2 scoorde en zorgde er voor dat er nog een spannend slot kwam.

SBV trok vanaf het beginsignaal ten aanval. Enkele schoten gingen over en naast. In de 14e minuut kreeg Rob Hoefnagel de beste kans maar zijn volley ging hoog over. Toen nam Ulysses het roer over. De ploeg uit Megen ging toen haar eigen spel spelen en was technisch beter dan SBV. Met de uitblinkers Wesley en Remy werd de druk op het doel van SBV opgevoerd. Er kwamen goede aanvallen en de 22e minuut kon de keeper van SBV een boogbal van Dennis maar net uit zijn goal tikken. In de 26e minuut viel in deze aantrekkelijke derby pas de eerste gele kaart voor Rob. Hierna volgde vele gele prenten aan SBV spelers.

In de 27e minuut werd Wesley op de linkerkant bediend door Niek met een steekpas en hij haalde verwoestend uit buitenkant links en zijn schot verdween in de verste hoek. 0-1. Ulysses bleef doorgaan en de kopjes van SBV gingen naar beneden. In de 36e minuut schoot Remy op de paal bij SBV. Nog voor rust werd de stand 0-2. Het was Wesley die de dienst terug bewees en Niek weg stuurde en op zijn schot in de kruising was de keeper van SBV kansloos. 0-2 Dat was de ruststand. Iedereen dacht na rust dat Ulysses SBV ging overlopen maar dat viel tegen. SBV was feller en speelde met veel inzet. Vaak werd de lange bal gebruikt en werd het middenveld over geslagen.

Jammer was het dat Ries in de 59e minuut zijn knie verdraaide. Met een zware blessure moest hij per brancard van het veld worden gedragen. In de 64e minuut kreeg SBV een vrije trap toegekend. Vanaf 25 meter schoot Berry Knipping deze bal in de benedenhoek. Sven kon de bal niet goed zien aankomen vanwege dat er vele spelers voor zijn uitzicht stonden en de bal lag in het net bij Ulysses 1-2. Toen kwam er nog een spannend slot. SBV bleef de lange ballen handhaven voor het doel bij Ulysses en dat brengt altijd gevaar. Ook kende de scheidsrechter vele vrije trappen toe aan SBV rondom de zestien. Maar Sven formeerde zijn muur goed en dat leverde niks meer op. Ulysses loerde het laatste kwartier alleen maar op de counter. Niek schoot tien minuten voor tijd nog rakelings over bij SBV, maar echte scoringskansen kreeg Ulysses niet meer. Doordat de blessure van Ries wel een tijdje had geduurd bleef het spannend tot over half vijf. SBV kreeg ook nog enkele corners en vrije trappen maar echte scoringskansen kreeg de ploeg niet meer.

Na deze overwinning heeft Ulysses twee ploegen onder zich staan op de standenlijst en dat zijn SBV en MKB. De volgende wedstrijd speelt Ulysses thuis tegen MKB en dat zal ook weer een spannende wedstrijd worden.