Ulysses speelt uit bij SCMH een sterke wedstrijd en behaalde een dik verdiende overwinning (1-4)

De Megense formatie moest winnen bij SCMH om bij de middenmoot van de 5e klasse te blijven. Ulysses speelde een sterke eerste helft. Met liefst 0-3 ging de ruststand in. Dat kan ik mij zelf niet meer voorstellen wanneer we dat in een uitwedstrijd hebben mee gemaakt met Ulysses 1. Opvallend in deze wedstrijd was dat alle vijf doelpunten met de linkervoet werden gescoord.

Trainer Henk Bosch vertelde de groep dat vandaag bij winst Ulysses weer omhoog kan kijken naar de middengroep in de klasse. Ulysses miste vandaag de geschorste Aaron en Thijs die geblesseerd was. Maar hun vervangers speelde een fantastische wedstrijd .Onder een koude wind over het veld begon Ulysses sterk aan de wedstrijd. Remy strooide met mooie pasjes en Cas speelde een geweldige wedstrijd op het middenveld. Het was al raak in de 3e minuut. Er werd vanuit het middenveld een aanval opgezet die over verschillende schijven liep. Cas, Wesley, Remy en Niek gingen vaak voorwaarts. De aanval werd gesmoord maar de bal kwam voor de voeten van Niek die verwoestend uithaalde met zijn linker. De bal verdween in de verste hoek en de stand was 0-1. Bernd kreeg de 2e kans voor Ulysses. Hij werd bediend door het middenveld aan zijn favoriete rechterkant van het veld. Jammer dat zijn schot van dichtbij ver over ging. SCMH had niet veel in te brengen en maakte alleen maar rottige overtredingen op Ulysses ledematen. In de 25e minuut werd Remy voor de 3e x weer neergelegd. Scheidsrechter Kilci gaf voordeel en hieruit kreeg Ulysses een corner toegekend. Remy draaide deze corner met de wind mee scherp in. De bal werd niet goed weggewerkt en het was John die van dichtbij steenhard met zijn linker uithaalde. Dat betekende 0-2.

Ulysses bleef aanvallen en het middenveld was helemaal in handen van de Megenaren. Dennis stuurde in de 26e minuut Bernd weer weg op de rechterflank maar zijn schot op goal werd door de keeper gestopt.In de 39e minuut had Ulysses ook eens keer geluk in een wedstrijd. Voorheen werden door pech in de blessure tijd twee wedstrijden verloren maar nu schoot Remy een afgeslagen bal uit de verdediging met zijn linker via een voet van de tegenstander in het dak van het doel. 0-3. In de 42e minuut kreeg SCMH de eerste kans in de wedstrijd. De rechterspits Bob van de Berg brak door maar schoot in kansrijke positie langs de verkeerde kant van de paal. Omdat deze speler al verschillende overtredingen gemaakt had kreeg hij ook voor rust een terechte gele prent. Ruststand 0-3 in het voordeel van Ulysses.

Na rust ging SCMH alles of niks spelen. De voorstopper ging zich volop met de aanval bemoeien en Ulysses kwam onder druk te staan. Door een onverwachts zondags schot van Rick van Asseldonk met zijn linkervoet kwam SCMH al in de 47e minuut terug op 1-3. SCMH nam hierdoor veel risico en dat leverde echte scoringskansen op voor onze spitsen. In de 54e minuut kreeg Niek een geweldige kans dichtbij het doel maar zijn volley ging net naast.

Er volgde aanval op aanval op het Ulysses doel maar Cas knokte voor iedere bal, en daar achter stonden twee sterke verdedigers te spelen. John en Jack speelde een foutloze wedstrijd. En natuurlijk wederom onze sterke sluitpost Sven. Die bokste weer alles uit zijn doel. Volgens mij heeft hij toch veel geleerd van onze keeperstrainer John Gielis, want hij staat iedere wedstrijd beter te keepen. (complimenten voor John)
In de 76e minuut werd Remy voor de zoveelste maal hard onderuit gehaald aan de zijlijn. De scheidsrechter had meteen rood kunnen trekken maar gaf hem een gele kaart. Dat was wel zijn 2e gele prent en kon toch met rood vertrekken. Toen was de ploeg uit Mariaheide wel een beetje uitgeblust. In de 78e minuut ging Tom alleen op de keeper af. Er stonden twee spitsen vrij voor doel en de bal had simpel breed gemoeten. Tom schoot op doel maar zijn schot ging over.

Onze spitsen kregen de laatste tien minuten volop de gelegenheid om de score te verhogen maar het vizier stond niet meer op scherp. Ook liet trainer Henk Bosch jeugdspeler Robert van de Water zijn debuut maken in het 1e elftal. Ook hij mocht deze mooie overwinning mee maken. Toen gaf Cas SCMH de genade klap. Hij had waarschijnlijk vorige week goed naar zijn broer gekeken toen Stefan de bal stifte in het doel bij Ravenstein. Dat kan ik ook had hij in gedachte. Hij werd in de 87e minuut aangespeeld op de rechterflank. De keeper kwam eruit en Cas lobte de bal zoals in het boekje staat over de keeper in het net. 1-4. Een wereldgoal.

Een dik verdiende overwinning in een uitwedstrijd en de volgende en laatste tegenstander voor de winterstop WHV komt op 11 december Megen op bezoek. Een ploeg in vorm moet ook van die middenmoter punten kunnen pakken. Hierna gaan we de winterstop in, en die duurt maar liefst t/m 4 maart 2012.