Ulysses geeft in slotminuten met tien spelers voorsprong weg tegen Maask. Boys (1-1)

Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen om degradatie te voorkomen. Bij winst was Ulysses wel veilig voor de nacompetitie om zich te handhaven in de 5e klasse. Door het gelijkspel tegen MKB en het verlies van SBV zal het spannend blijven tot de laatste wedstrijd. Ulysses kwam op voorsprong meteen na rust door een doelpunt van Cas maar in de slotminuten schoot Tim Klerx MKB op 1-1.

Beide ploegen zijn aan het strijden tegen rechtstreekse degradatie. Bij winst van Ulysses zou het gat acht punten worden maar bij een gelijkspel blijft de voorsprong op MKB vijf punten en op SBV zes punten. Het eerste half uur gebeurde er niet veel. MKB had voor rust de wind in de rug en was hierdoor wat sterker. Maar MKB werkte veel met de lange bal en alles door het midden wat vaak goed controleerbaar was door de verdedigers van Ulysses. Het was voor MKB dat enkele kleine kansjes kreeg door Blokland maar een keer kopte hij over en zijn schietkans was te slap ingeschoten. Na een half uur spelen was het de sterk spelende Remy die met enkele vrije trappen Niek de kans gaven om te scoren. Een kopbal van Niek kon de keeper van MKB maar net voor de doellijn pakken. Bij enkele vrije trappen van MKB stond Sven op de goede plek. Het was Remy die Ulysses bijna op voorsprong zette voor de rust. Een vrije trap vanaf dertig meter deponeerde hij op de lat bij MKB. Ruststand 0-0.

Meteen na rust in de 49e minuut zette Ulysses de mooiste aanval van de wedstrijd op. Dennis omspeelde zijn tegenstander op het middenveld en stuurde Wesley weg in de linkerhoek. Wesley plaatste zijn voorzet precies op de inlopende Cas die beheerst de 0-1 scoorde. Jammer voor Ulysses dar de ploeg na 52 minuten verder moest met tien spelers. Bernd had voor rust een gele kaart ontvangen vanwege neerleggen tegenstander. De 2e gele kaart was onnodig. Hij wilde een snelle ingooi verhinderen en scheidsrechter Bloemen gaf hem daar geel voor. 2x geel is rood en Ulysses kreeg hierdoor nog een zwaar karwei. Met een spits voorin en Remy op het middenveld met Dennis die het zwaar hadden en ook nog flink op de hielen werden gezeten kregen het moeilijk. Vanwege een rugblessure moest Remy ook nog vroegtijdig het veld verlaten en kwam Edwin er in. Wesley stond ook op scherp met zijn gele kaart op zak en het was verstandig om hem te wisselen. Bij een 2e gele prent had Ulysses met 9 spelers verder gemoeten en de ploeg had niks te klagen toen Wesley een overtreding maakte op het middenveld waar de scheidsrechter zijn 2e kaart voor had kunnen trekken.

Tom en Aaron kwamen als verse krachten in de ploeg. MKB bleef maar werken met hoge ballen voor het doel en bleef hierdoor toch gevaarlijk. Een bal kan altijd een keer gunstig vallen. In de 81e minuut schoot van Davy Brands van MKB onhoudbaar voor Sven de bal op de paal. Gelukkig kaatste deze bal bij een Ulysses verdediger en was dat gevaar weer geweken. Ulysses bleef knokken voor de drie punten en Cas speelde een fantastische wedstrijd op het middenveld maar het gevaar bleef altijd nog voor de gelijkmaker. Vanwege enkele blessures moest er wat tijd bij geteld worden en de laatste minuut werd Ulysses fataal. De bal lag in de zestien met veel spelers er om heen en het was Tim Klerx van MKB die van dichtbij onhoudbaar de 1-1 binnen schoot.

Een terechte uitslag maar als Ulysses de wedstrijd met elf spelers had kunnen uit spelen had het toch een driepunter kunnen zijn. Met nog drie wedstrijden voor de boeg met volgende week Odiliapeel thuis, dan uit naar VOW en de laatste wedstrijd tegen Ravenstein thuis moet de voorsprong van vijf punten toch voldoende zijn om nacompetitie af te dwingen.