Flitsende start voor Ulysses in competitie. Ook FC de Rakt verliest in Megen (3-0)

Een bekende tegenstander kwam op bezoek bij Ulysses. FC de Rakt uit Uden en Ulysses speelden vaak tegen elkaar in de 6e klasse om promotie naar de 5e klasse. Vorig seizoen promoveerde FC de Rakt voor het eerst in hun geschiedenis naar de 5e klasse. Altijd een leuke tegenstander om tegen te spelen. FC de Rakt kreeg twee spelers van Ruwaard er bij. Dat waren Patrick van Asperen en Wesley van Crey. Beiden waren de gevaarlijkste spelers voorin bij FC de Rakt. Maar in deze wedstrijd was de kleine Wout Pulles ongrijpbaar voor zijn tegenstanders en scoorde maar liefst alle drie de doelpunten voor Ulysses.

De start was goed voor Ulysses. Al na vijf minuten spelen kreeg Wout een schietkansje maar zijn schot belande in de handen van de keeper van de Rakt. Na twaalf minuten een mooi steekpasje van Bernd op Wout die alleen naar de keeper ging. Zijn lobje ging net naast. FC de Rakt kreeg ook enkele kansjes maar de schoten gingen naast of Sven stond op de goede plek.

In de 19e minuut een gevaarlijke kans voor de Rakt. Sven liet de bal uit zijn handen vallen en pakte deze bal weer op. Dat mag niet volgens de spelregels. De keeper mag wel met de bal gaan lopen in de zestien maar mag de bal niet 2x oppakken. Dat betekende een indirecte vrije trap voor FC de Rakt. Van Crey schoot deze vrije trap in de muur en het gevaar was geweken.Enkele minuten later kreeg Wout een kansje maar schoot in het zijnet.

In de 31e minuut ging Wout op de linkerkant goed door en legde precies op maat terug op Cas. Zijn schot was te zacht en de keeper pakte zijn inzet uit de hoek. In de 34e minuut de gevaarlijrlijkste kans voor de Rakt. Uit een verre ingooi kopte van Crey achterover hard op de paal bij Ulysses. Gelukkig voor de ploeg van Henk Bosch dat deze bal aan de buitenkant van de paal er weer uit kaatste. Ruststand 0-0

Na rust kreeg de Rakt een veld overwicht. Maar Sven keepte weer een sterke wedstrijd en de achterhoede van Ulysses speelde weer een sterke partij. In de 58e minuut ontfutselde Wout de bal op de middenlijn bij de laatste verdediger en stormde alleen op de keeper van de Rakt af. Hij bleef kalm en omspeelde de keeper en tikte beheerst binnen 1-0. Het scorebord kwam wel langzaam op gang maar na enkele minuten stond de 1-0 er toch op.

In de 65e minuut stopte Sven een poeier van de Rakt op een voortreffelijke wijze. Enkele minuten later een voorzet van Wout op Aaron die te zacht inschoot. Er was nog een kwartier te spelen toen Rob Claassen zijn 2e gele prent kreeg en met rood kon vertrekken. Toen moest de Rakt risico nemen en dat speelde Ulysses in de kaart met de sterke spelers Aaron en Wout voorin.Wesley gaf Dennis de kans om 2-0 te scoren maar Dennis volley werd gestopt door de keeper. In de 77e minuut soleerde Wout door de gehele verdediging van de Rakt en maakte beheerst en rustig de 2-0.

De Rakt was verslagen na dit doelpunt. Hierna kreeg Ulysses nog enkele kansen maar de bal wilde er nog niet in.Scheidsrechter Timmermans die correct floot en vanwege het warme weer enkele drinkpauzes inlaste liet doorspelen tot half vijf. En in de 89e minuut was het wederom Wout die de verdedigers zijn hakken liet zien en zijn derde goal maakte voor Ulysses en dat betekende de 3-0. Een terechte overwinning van Ulysses op FC de Rakt waarin Ulysses veel kansen creerde en de achterhoede op de nul speelde. Het vele publiek dat allemaal buiten zat had genoten van een leuke wedstrijd met drie doelpunten van topscoorder Wout. Volgende wedstrijd speelt Ulysses uit bij Ollandia te Olland