Week van de scheidsrechter 2012 (6 – 14 oktober)

Scheidsrechters maken het mede mogelijk dat voetballers en voetbalsters op een sportieve en eerlijke manier hun wedstrijden kunnen spelen. Samen met hun assistenten zorgen ze ervoor dat alles volgens de spelregels verloopt en dat iedereen kan genieten van de sport. De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt vaak voor kennisgeving aangenomen. Juist door het uitspreken van de waardering, zorgen voetballers, coaches en bestuurders ervoor dat scheidsrechters met plezier hun wedstrijden fluiten. Dat is precies de bedoeling tijdens de Week van de Scheidsrechter (6 – 14 oktober). De KNVB ondersteunt rondom deze week een tweetal acties waarmee verenigingen hun waardering voor de scheidsrechters laten zien. Jouw vereniging doet ook mee, toch?

Campagne ‘Onze Scheids, Mijn Held’

Het idee van de campagne ‘Onze Scheids, Mijn Held’ is dat sporters en verenigingen uitspreken hoezeer zij de scheidsrechters waarderen. De KNVB is op zoek naar inspirerende verhalen die laten zien hoe voetbalverenigingen omgaan met scheidsrechters of arbitrage. Dit kunnen verschillende verhalen zijn, lang of kort. Alle verhalen kunnen op eenvoudige wijze op www.onzescheids.nl worden geplaatst. Op de site kan jouw vereniging aan de hand van een aantal vragen het verhaal van de vereniging vertellen. Ook kunnen er foto’s of video’s worden toegevoegd. Alle verhalen zijn voor iedereen leesbaar, zodat ze zoveel mogelijk verenigingen inspireren. De meest aansprekende verhalen komen bovendien in aanmerking voor een mooie prijs. De winnende vereniging krijgt € 5.000. Verenigingen ontvangen rond 20 september twee nieuwskranten/posters met nadere uitleg.

Zet je verenigingsscheidsrechter in het zonnetje

Samen met ARAG (official partner KNVB scheidsrechters) vindt de KNVB het van groot belang dat naast scheidsrechters in het betaald voetbal, ook amateurscheidsrechters goed zichtbaar zijn en positieve aandacht krijgen. Tijdens de Week van de Scheidsrechter zet ARAG hen daarom graag in het zonnetje. Per district stelt ARAG twee pakketten met officiële scheidsrechtershirts beschikbaar aan verenigingen die hun scheidsrechter tijdens de Week van de Scheidsrechter in het zonnetje zetten. Verenigingen kunnen hun idee en motivatie voor donderdag 27 september mailen naar communicatie@ARAG.nl. Doe mee en wie weet ontvangt jouw vereniging op zaterdag 6 oktober een pakket scheidsrechtershirts uit handen van een scheidsrechter betaald voetbal.

Sportiviteit & Respect

Sportiviteit & Respect is een thema dat de KNVB al langer erg belangrijk vindt, en dit geldt vast ook voor jou als verenigingsbestuurder. Ook dit seizoen gaan wij er samen met de verenigingen alles aan doen om sportiviteit en respect op en rond de velden te bevorderen. De KNVB besteedt hier de komende tijd, samen met andere sportbonden, extra aandacht aan vanuit het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’.

Het uiten van waardering en tonen van respect tegenover de scheidsrechter hoort daar bij. De hierboven genoemde acties rondom de Week van de Scheidsrechter zijn hier een mooi voorbeeld van.

De KNVB stimuleert de positieve aandacht voor scheidsrechters en helpt jou graag om dat ook te kunnen doen.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

namens het bestuur amateurvoetbal,
Anton Binnenmars
directeur amateurvoetbal

Plaats een reactie