Collectief Ulysses zegeviert in derby tegen OVC ‘63 (3-2)

In een wedstrijd die spannend bleef tot de laatste minuut maakte Dennis in de 82e minuut de winnende goal voor Ulysses. Het was geen goed voetbal maar OVC en Ulysses streden voor iedere vierkante meter. Na afloop waren de spelers helemaal leeg, maar verdienden daardoor wel de winstpunten. Het was doelman Sven die weer een sterke wedstrijd keepte en Bernd die de beste speler was bij Ulysses. Regelmatig ondernam hij een solo vanaf eigen helft en gaf verschillende goede flanken van rechts waardoor Remy ook de gelijkmaker uit scoorde.

Je zou deze wedstrijd niet zeggen dat OVC onderin staat op de standenlijst. Met veel inzet en goede spitsen had het Ulysses het moeilijk in het begin. Al binnen 10 minuten rammelde Sven een poeier van Zonsbeek uit zijn doel. Enkele minuten later moest ook Sven gestrekt naar de hoek om een afstand schot van Niek Smits corner te werken. Ulysses had wel het betere veldspel maar OVC speelde met inzet. Ook werd er vaak aan de noodrem getrokken door OVC want er vielen 6 gele kaarten in deze derby. In de begin fase kreeg Ulysses enkele corners maar die leverde niks op. Ook twee vrije trappen rondom de zestien van Remy leverde niks op. In de 16e minuut kon Wout de hoek uitkiezen na een voorzet van Aaron. Maar zijn schuiver ging naast. Bernd ging nogal eens op solotoer en dat bracht gevaar. Verschillende malen ondernam hij een solo van eigen helft.

Na een hal uur werd Bernd neergelegd net voor de beruchte lijn. Remy schoot deze toegekende vrije trap op de paal bij OVC. In de 30e minuut kopte Smits steenhard binnen en was verslagen maar Remy kopte deze bal van de doellijn. Inde 35e minuut kreeg de spits van OVC een vrije schietkans maar Thijs trok hem naar de grond. Een strafschop en een gele kaart voor Thijs. Ferry Heuvel schoot onhoudbaar deze penalty binnen 0-1. Op slag van rust ontfutselde Wout bij de laatste man van OVC de bal en ging alleen op de keeper van OVC af. Een typisch Pulles goaltje en bracht de stand op een belangrijk tijdstip op 1-1. Dat was de ruststand.

Na rust ging Ulysses jagen op de de tweede goal. Maar hun verdedigings taken werden wat uit handen gegeven en daarvan profiteerde OVC. In een snelle counter scoorde Niek Smits in de 55e minuut de 1-2. Een minuut later lag de gelijkmaker in het net. Het was wederom Bernd die op de rechterflank goed doorging en uit zijn voorzet scoorde Remy de 2-2. In de 63e minuut liet Wout zijn verdedigers zijn hakken zien maar het was jammer dat zijn voorzet niet aan kwam bij Aaron die vrij voor de goal stond. John was de geblesseerde Rob komen vervangen. En dat leek een goede wissel te zijn. John presteerde het 2x een inzet van OVC van de doellijn te halen waar Sven al verslagen was. Ook Tom viel goed in. Een kopbal die rakelings over ging en een schot ging maar net over de lat.

De vele supporters die achter de ploeg gingen staan schreeuwden Ulysses naar een overwinning. En in de 82e minuut stond de 3-2 op het score bord. Het was Cas die met een boogje de bal op het hoofd legde bij Dennis die deze bal in de kruising kopte. Hierna kregen we nog een spannend slot maar er werd niet meer gescoord. Ulysses schrijft weer drie belangrijke punten bij op de standenlijst en staat mooi in de subtop van de 5e klasse. De volgende wedstrijd moet Ulysses uit naar Keldonk die gelijk staat met punten op de ranglijst als Ulysses.