Wedstrijdverslag OVC ’63 – Ulysses (1-3)

Jeugdige spelers krijgen volop de kans bij Ulysses. Ook tegen OVC ‘63 speelden drie jeugdspelers mee en boekte op degradatie kandidaat OVC ‘63 een verdiende overwinning. 1-3

In een matige wedstrijd moest Ulysses uit tegen OVC winnen. Dan kan men nog vrij gaan spelen de laatste drie wedstrijden van de competitie. Aan die verplichting heeft Ulysses gedaan en is nu vrij van degradatie. Ook is men verplicht om van de onderste clubs te winnen om zich te handhaven in de klasse. Trainer Henk Bosch liet ook deze wedstrijd drie jeugdspelers invallen en die waren gretig.

Er stond op deze eerste mooi zondagmiddag toch nog een flink windje in Oyen op het open terrein. De eerste helft had Ulysses de wind tegen. Het voetbal was aan de matige kant. Er zat weinig snelheid in en men probeerde de bal maar in eigen gelederen te houden. In de 16e minuut kwam het eerste kansje. Wout liep door de verdediging maar werd neergelegd rondom de zestien. Specialist Remy achter de bal. Hij krulde deze vrije trap langs de muur bij de paal maar keeper Geert Schoonenberg bokste deze inzet corner. Ook OVC mocht voor een vrije trap aanleggen vanaf twintig meter. Ook deze leverde niks op. We moesten een half uur wachten toen de eerste mooie aanval kwam voor Ulysses. Een aanval via Thijs En Remy die Aaron wegstuurde naar het doel van OVC. Jammer de steekpass was net te hard. In de 32e minuut kwam Titus in de ploeg in plaats van Dennis die wat klachten over zijn hamstring had. Titus gooide er weer veel inzet tegen aan en knokte voor iedere meter. Stefan probeerde het met een mooi afstand schot maar Schoonenberg stond op de goede plek. In de 40e minuut ging Wout op solotoer. Hij liet zijn verdedigers zijn hakken zien en vrij voor de keeper tikte hij beheerst binnen 0-1. Remy schoot net voor rust maar rakelings naast maar Ulysses ging naar de thee met een 0-1 voorsprong, en de 2e helft kregen ze de wind in de rug.

In de 51e minuut de mooiste aanval van de wedstrijd. Cas stuurde Titus weg op de linker flank. Hij ging naar de achterlijn en trok de bal op maat terug en het was Wout die de 0-2 binnen kon tikken. OVC kon er weinig tegenover zetten en kreeg bijna geen kansen. Willem kwam in de ploeg en verving de topscoorder van Ulysses. Maar Willem is wel een hele andere voetballer als Wout maar wel een doordouwer en die ook nog kan scoren. Als verdedigers van Willem weet je wel dat je na afloop gespeeld hebt want hij houd de achterhoede wel bezig. OVC ging wat feller voetballen en dat leverde enkele kaarten op voor de ploeg. Remy had vandaag het geluk niet met zijn vrije trappen. In de 68e minuut werd Ulysses een terechte strafschop onthouden. Bernd werd neergelegd in het beruchte gebied maar de scheidsrechter liet doorspelen. Een kwartier voor tijd kreeg OVC de eerste kans van de wedstrijd. De rechterspits schoot van dichtbij hard in de korte hoek maar Sven bokste zijn inzet corner. Toen maakte de derde jeugdspeler zijn debuut. Het was Renz die in de ploeg kwam en mocht ruiken hoe het in het eerste elftal gevoetbald wordt. In de 78e minuut werd Remy flink onderuit gehaald maar de scheidsrechter liet doorspelen. Gelukkig kwam de bal bij Willem terecht en die poeierde de bal boven in de kruising bij OVC. 0-3.

In de 82e minuut mocht Nicky Smits de eer redden voor OVC. Met een prachtige volley scoorde hij de 1-3. Een terechte overwinning van Ulysses die maar een matige wedstrijd speelde. Maar winnen van je concurrenten en dus resultaat halen is net zo belangrijk. De nieuwe trainer Andre Verhoeven heeft de afgelopen twee wedstrijden ook al een indruk kunnen krijgen dat Ulysses nog toekomst heeft. Verschillende jeugdspelers heeft hij al aan het werk gezien die volgend seizoen de overstap gaan maken naar de selectie. Voor zondag staat de moeilijke wedstrijd Ulysses – Keldonk op het programma. Maar Ulysses in vorm moet ook hiervan kunnen winnen. Ook kan men nog kijken naar de 3e periode titel want daar moeten nog drie wedstrijden voor gespeeld worden en bij voetbal weet je het maar nooit wat er kan gebeuren.

Plaats een reactie