Inzet en felheid beloond: Ulysses – Gassel 4-2

Inzet en felheid beloond door knappe overwinning van Ulysses op Gassel. De ploeg van Andre Verhoeven gaat op jacht naar een periode titel. Ulysses – Gassel  4-2

Door fel te voetballen tegen de nummer vijf van de standenlijst behaalde Ulysses een verdiende overwinning op Gassel. Twee keer stond Ulysses voor maar Gassel kwam toch nog in de 72e minuut op de gelijke hoogte. Toen kwam het Megens kwartiertje van Willem. Hij maakte hierin nog twee doelpunten en bracht de eindstand op 4-2.  Met nog drie wedstrijden in de competitie voor de 2e periode is Ulysses toch een kanshebber voor die titel.

In de eerste minuut werd Sven al op de proef gesteld. Een schot op doel werd van richting veranderd en in een reflex kon Sven dit schot nog tot corner verwerken. In de 2e minuut legde Willem de bal schiet klaar voor Niek in de zestien. Jammer dat deze bal voor Niek op zijn linkerschoen lag en dat is niet zijn sterkste voet. In de 3e minuut trapt Sven slecht uit en de bal komt terecht bij de spits die vrij naar doel ging. Gelukkig voor de ploeg werd deze kans gemist. Dat was nog eens een start van een wedstrijd. In de 11e minuut werd de bal binnen de zestien ingeschoten door Rens. Zijn schot werd geblokt maar Paul was er als de kippen bij en schoot feilloos binnenkant schoen de 1-0 in de touwen. In de 20e minuut werpt Sven zich op de bal die hij van de schoen af pikt van de spits van Gassel. Iedereen van Gassel schreeuwde om een strafschop maar daar trapte de scheidsrechter niet in. Na de wedstrijd verklaarde de scheidsrechter dat de keeper de bal pakte, en de spits van Gassel Sven op zijn gezicht raakte waardoor Sven ook voor verzorgd moest worden. Willem komt enkele malen goed door op links maar zijn schoten gingen maar net voorlangs. In de 31e minuut de mooiste aanval van Ulysses. Jammer dat het geen doelpunt opleverde. Ingooi Titus via Willem en Rens naar Paul. Met een subliem bekeken hakje van Paul kon Bernd uithalen maar zijn schot werd gepareerd. In de 39e minuut kreeg Gassel een vrije trap vanaf 20 meter recht voor het doel. Raymon van der Venne krulde deze vrije trap mooi over de muur in de kruising en dat was de 1-1. Nog voor rust was Bernd toch kortbij een voorsprong van Ulysses. Eerst mikte hij ook een vrije trap in de hoek maar de keeper van Gassel werkte deze vrije trap corner. Net voor rust ging Bernd op de solotoer op de rechterkant. Hij wilde een voorzet geven wat ook de keeper had verwacht en via de lat kaatste deze bal er nog uit.  Ruststand 1-1.

Na rust begon Ulysses weer fel. En dat zou resultaat opleveren. In de 52e minuut ontglipt Willem aan zijn tegenstanders maar Paul werd niet zuiver bereikt. In de 58e minuut gaf Paul een voorzet en een verdediger werkte bijna de bal zelf in doel. Op de doellijn werd deze bal nog gepakt door de keeper. Enkele minuten later weer een actie over links maar zijn inzet ging voorlangs. In de 63e minuut legde John de bal kop klaar voor Niek die voortreffelijk inkopte.

De supporters waren al aan het juichen maar de bal ging er via de lat en paal toch nog uit. In de 68e minuut kreeg Ulysses loon naar werken. Of het kwam dat de lichtinstallatie werd aangezet of Niek sterkste punt werd gebruikt ? Bernd nam een corner die bij de 2e paal terecht kwam en het was Niek die perfect de bal naar de grond knikte en de 2-1 scoorde. Jammer dat het enkele minuten later alweer gelijk was. Dennis had de bal in de defensie in de maas moeten poeieren, maar verprutste de bal aan zijn tegenstander. Die gooide deze bal meteen voor het doel en daar was Robben Nibbeling die koelbloedig de gelijkmaker bij Sven in het doel schoot 2-2. Hierna kregen beiden ploegen nog volop kansen. Een lobje van Gassel maar net over de lat bij Sven. Ulysses bleef jagen op de bal en dat leverde wel mooie acties op voor het doel van Gassel. In de 78e minuut treuzelde de laatste man van Gassel wat te lang. Willem ontfutselde deze bal van zijn schoenen en schoot de 3-2 binnen. Toen enkele wissels van de trainer Verhoeven. De lang geblesseerde Niek Brouwer en Wesley van Lieshout kwamen de ploeg versterken. Wesley knokte voor iedere meter en Niek knikte achterin de ballen weg. De wedstrijd kon nog alle kanten op.

In de 84e minuut een scrimmage voor het doel van Gassel. Maar het laatste tikje van Paul stopt de keeper. Een minuut later een lange bal op Paul aan de rechterkant. Een slim hakballetje en Willem ging alleen op de keeper af van Gassel. Maar de keeper van Gassel stopt de inzet van Willem. In de 88e minuut kreeg Gassel een corner toegekend. Uit deze corner werd de bal ineens uit de lucht steenhard op het doel geschoten. Met een katachtige sprong sloeg Sven deze poeier nog corner. Een minuut later moesten twee verdedigers de bal net voor de doellijn nog blokken wat twee blessures opleverde. Maar iedereen wilde de drie punten pakken. Voor ieder meter werd geknokt en dat is wat de supporters verwachten van de ploeg. En de beloning kwam.

Doordat er verschillende blessures waren geweest werd er maar liefst acht minuten door gespeeld. In blessure tijd werd Niek voor de tribune vrij richting keeper weggestuurd. De keeper kwam eruit en Niek legde breed op Ton. Die kreeg de bal niet goed onder controle maar toen kwam Willem er aan stormen en die kogelde deze bal boven in het dak van het doel. Dat was de 4-2 en de drie punten bleven in Megen.

Een verdiende overwinning in een sportieve wedstrijd zonder kaarten. Volgens de leider de 4e wedstrijd zonder kaarten is ook wel een compliment waard. Door deze overwinning klimt Ulysses langzaam naar de middenmoot waar ze ook horen te staan. Ook na 4 wedstrijden in de 2e periode zal de ploeg van Andre Verhoeven hun best doen om een prijs binnen te halen. Met nog drie wedstrijden in de 2e periode uit naar Siol, thuis tegen GVV’57 en uit naar Ravenstein moet Ulysses negen punten pakken en dan wordt het toch spannend voor die prijs.  Zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Uit naar Siol in Katwijk aan de maas. Dan begint de winterstop en speelt Ulysses op 9 februari thuis tegen GVV ‘57.

Plaats een reactie