Herpinia met twee strafschoppen langs Ulysses in eerste bekerwedstrijd

Ulysses heeft in deze wedstrijd te weinig gekregen. Voor rust creëerde de ploeg van Andre Verhoeven maar liefst vijf open kansen alleen voor doel. Hieruit werd maar een keer gescoord. Na rust toen Ulysses spelmaker Paul van Lith moest vervangen was Herpinia de betere ploeg ondanks dat Ulysses weer de beste scoringskansen kreeg. Een gelijkspel was eigenlijk de juiste verhouding.

Ulysses nam al de leiding in de 11e minuut. Uit een mooie aanval ging Paul van Lith alleen op de keeper van Herpinia af en scoorde beheerst in de linker benedenhoek de 1-0. Na een kwartier verscheen Willem Brouwer alleen voor de keeper van Herpinia. Maar via de keeper en paal ging zijn schot corner. In de 16e minuut kreeg een verdediger van Ulysses uit een voorzet van Herpinia de bal ongelukkig tegen zijn hand en de goed fluitende scheidsrechter Diouani legde de bal op de stip. Tom van Zuijlen schoot hard binnen 1-1. Hierna weer de beste kansen voo Ulysses. Willem Brouwer vrij voor de doelman van Herpinia naast. Bernd van de Camp schoot vanuit de rechterflank op de hoeklat. In de 29e minuut Paul van Lith alleen voor de doelman van Herpinia en schoot naast. Na een half uur kwam Herpinia terug en schoot Paul Sweep op de lat bij Ulysses. Hierna wederom een vrije kans voor Willem Brouwer die ver over schoot op het doel van Herpinia. Nog voor rust raakte Herpinia nog een keer de lat bij Ulysses en Paul van Lith verzuimde nog voor rust Ulysses op voorsprong te brengen. Ruststand 1-1 die eigenlijk naar gezien de kansen wel 4-1 voor Ulysses had moeten zijn.

Meteen na rust plaatste Bernd van de Camp precies op maat voor de aanstormende Willem Brouwer. Ook deze kans werd verprutst maar werd de keeper Ralf van Son geblesseerd omdat hij de bal los liet en de aanvaller nog in wilde schieten. Gelukkig kon hij na enkele minuten toch weer de wedstrijd hervatten. In de 67e minuut veroorzaakte een verdediger wederom een ongelukkige penalty. Door samen voor de bal te gaan was het laatste tikje in het beruchte gebied door de verdediger van Ulysses voldoende om een strafschop te geven. Tom van Zuijlen maakte geen fout en scoorde 1-2.  In de laatste minuten kon Niek Beck nog vrij inkoppen van dichtbij het doel van Herpinia maar hij kopte uit een goede positie naast. Ulysses had minimaal een puntje verdiend maar de beste ploeg wint niet altijd in voetbal. Dinsdag 26 augustus speelt Ulysses de 2e bekerwedstrijd uit tegen Maaskantse Boys.