Buurman SBV wint geflatteerd met 0-3 van Ulysses

Het was gezellig druk op het sportcomplex van Ulysses in de thuiswedstrijd tegen SBV. In de eerste helft was het ook een leuke wedstrijd maar na de rust daalde het spel wel naar een lager niveau. De ploeg van trainer Erik van Vugt was wel wat feller in de wedstrijd dan de Megenaren. De openingsfase was voor Ulysses, en die kregen ook kansen maar SBV knokte zich terug in de wedstrijd. In blessuretijd besliste SBV de wedstrijd.

In de 3e minuut moest Max z’n eigen al strekken naar de bal. Een gevaarlijk schot van Berry Knipping tikte Max corner. Een minuut later schoot Willem in schietpositie net naast bij SBV. In de 11e minuut claimde Jordy van Orsouw een strafschop maar de goed leidende scheidsrechter van Dijk liet doorspelen. Na een kwartier schoot Willem met een halve omhaal rakelings over de kruising bij SBV. Ulysses had in deze fase een veldoverwicht maar kon het niet uitdrukken in goals. Uit een verre inworp van Yunus kreeg Ulysses weer een goede schietkans maar de bal ging recht op de keeper af. In deze fase kreeg SBV verschillende corners toegekend. Vaak werden deze kort genomen en kwamen gevaarlijk voor. In de 21e minuut werd weer uit een afgeslagen corner de bal voor doel geplaatst. Hieruit kopte Rob Hoefnagel op doel. Deze bal ging langs Max en nog enkele verdedigers die op de doellijn stonden. 0-1. In de 33e minuut kreeg Niek een goede kopkans maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. De laatste vijf minuten voor rust moest Max nog enkele malen flink ingrijpen uit de gevaarlijke corners van SBV. Ruststand 0-1.

Na rust werd er meer met lange ballen gewerkt door SBV. De aanvallen van SBV waren gevaarlijker dan van Ulysses. Trainer Sander Janssen ging enkele verse krachten in het veld brengen en zijn ploeg ging op jacht naar de gelijkmaker. Niek kreeg de beste kans van de wedstrijd. Uit een voorzet kon hij vanaf vijf meter de hoek uitkiezen maar zijn schot met de binnenkant voet ging rakelings naast de verkeerde kant van de paal. In de 71e minuut schoot Berry Knipping de bal van afstand op de kruising bij Ulysses. In de 76e minuut haalde keeper Aschwin van Orsouw de bal onder uit de hoek na een vrije trap van Bernd. In de 82e minuut werd de bal van dichtbij 2x ingeschoten maar de verdedigers van SBV gooide zich als leeuwen voor de bal en voorkwamen de gelijkmaker. In de 90e minuut omspeelde Jordy van Orsouw de verdediging van Ulysses en legd de bal op maat terug en het was voor Jordy van Outvorst maar een intikkertje. 0-2. In blessuretijd kreeg SBV nog een strafschop toegekend en Jaimy Knipping schoot SBV naar 0-3.

Het was geen echte derby maar SBV nam de drie punten mee naar Haren. Een geflatteerde overwinning maar doelpunten tellen in het voetbal. Na de wedstrijd werd deze overwinning nog lang verbroedelijk gevierd in de kantine van Ulysses.

Plaats een reactie